Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μους γιαούρτι με ζελέ ροδάκινο

Υλικά
Ζελέ:
1 μεγάλη κονσέρβα ροδάκινα
125 γρ. νερό ή κρασί λευκό
2 κ.γ. ζελατίνα σε σκόνη
Μους γιαουρτιού
1 ½ κ.γ. ζελατίνα σε σκόνη
250 ml γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. ζάχαρη
λίγη φλούδα λεμονιού
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
185 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Μους γιαουρτιού: Βάζετε τη ζελατίνα σε ένα μικρό μπολ μαζί με λίγο από το γάλα. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και τα αφήνετε να κοχλάσουν σε μέτρια φωτιά. Μόλις κοχλάσουν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε τη φλούδα λεμονιού και ρίχνετε μέσα τη ζελατίνα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν. Προσθέτετε το γιαούρτι και αφού ανακατέψετε ώστε να ενωθούν τα υλικά, ρίχνετε τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια.
Ζελέ: Βάζετε τη ζελατίνα σε ένα μικρό μπολ και τη ραντίζετε με δύο κουταλιές νερό. Λιώνετε στο multi τρία κομμάτια ροδάκινο και τα βάζετε σε μικρή κατσαρόλα μαζί με το νερό ή κρασί, σε μέτρια φωτιά  μέχρι να κοχλάσουν. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη διαλυμένη ζελατίνα. Ανακατεύετε καλά, αδειάζετε σε στρογγυλή φόρμα που ανοίγει και ρίχνετε από πάνω από το γιαούρτι. Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει 2-3 ώρες.
ΤΙΡ
Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιήστε έτοιμο ζελέ, δύο φακελάκια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...