Υλικά
500 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
1 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι
5 αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. λάδι
1 ποτήρι νερού γάλα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Πιπέρι
500 γρ. αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη και ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και το γάλα. Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι, το δεντρολίβανο, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές και τη φέτα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα. Το ισιώνουμε με κουτάλι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50΄ μέχρι να ροδίσει.
ΤΙΡ
*Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κίτρινα τυριά, σε κύβους μέσα στη ζύμη ή εκτός απο φρυγανιά τα τελευταία 15' του ψησίματος να πασπαλίσετε με τυριά!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου