Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γρήγορο τυρόψωμο

Υλικά
500 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
1 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι
5 αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. λάδι
1 ποτήρι νερού γάλα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Πιπέρι
500 γρ. αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη και ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και το γάλα. Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι, το δεντρολίβανο, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές και τη φέτα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα. Το ισιώνουμε με κουτάλι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50΄ μέχρι να ροδίσει.

ΤΙΡ
*Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κίτρινα τυριά, σε κύβους μέσα στη ζύμη ή εκτός απο φρυγανιά τα τελευταία 15' του ψησίματος να πασπαλίσετε με τυριά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...