Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γρήγορο τυρόψωμο

Υλικά
500 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
1 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι
5 αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. λάδι
1 ποτήρι νερού γάλα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Πιπέρι
500 γρ. αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη και ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και το γάλα. Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι, το δεντρολίβανο, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές και τη φέτα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με τη μισή φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα. Το ισιώνουμε με κουτάλι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50΄ μέχρι να ροδίσει.

ΤΙΡ
*Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κίτρινα τυριά, σε κύβους μέσα στη ζύμη ή εκτός απο φρυγανιά τα τελευταία 15' του ψησίματος να πασπαλίσετε με τυριά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια