Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
2 φιλέτα κοτόπουλου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
2 καρότα, σε λεπτές φέτες
2 φλ. τσαγιού αρακά
2 κ.σ. αλεύρι
500 γρ. γάλα
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
5 κ.σ. καλαμπόκι
Αλάτι
Φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Σε κατσρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι ν'αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε τον αρακά, την πιπεριά, το καλαμπόκι και τα καρότα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα σαν κρέμα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί το μείγμα του κοτόπουλου. Κόβουμε την σφολιάτα στο μέγεθος της επιφάνειας του σκεύους (24εκ.). Χαράζουμε τη σφολιάτα για να αναπνέει στο ψήσιμο και να μη μας φουσκώσει υπερβολικά. Την ακουμπάμε στη γέμιση και την κολλάμε πιέζοντάς την στο χείλος του ταψιού. Ψήνουμε για 20΄ στους 200°C και την αλείφουμε µε ένα χτυπημένο αυγό και ελάχιστο νερό µε πινέλο για να γυαλίσει. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου