Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοτόπιτα

Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
2 φιλέτα κοτόπουλου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
2 καρότα, σε λεπτές φέτες
2 φλ. τσαγιού αρακά
2 κ.σ. αλεύρι
500 γρ. γάλα
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
5 κ.σ. καλαμπόκι
Αλάτι
Φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Σε κατσρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι ν'αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε τον αρακά, την πιπεριά, το καλαμπόκι και τα καρότα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα σαν κρέμα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί το μείγμα του κοτόπουλου. Κόβουμε την σφολιάτα στο μέγεθος της επιφάνειας του σκεύους (24εκ.).  Χαράζουμε τη σφολιάτα για να αναπνέει στο ψήσιμο και να μη μας φουσκώσει υπερβολικά. Την ακουμπάμε στη γέμιση και την κολλάμε πιέζοντάς την στο χείλος του ταψιού. Ψήνουμε για 20΄ στους 200°C και την αλείφουμε µε ένα χτυπημένο αυγό και ελάχιστο νερό µε πινέλο για να γυαλίσει. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια