Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοτόπιτα

Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
2 φιλέτα κοτόπουλου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
2 καρότα, σε λεπτές φέτες
2 φλ. τσαγιού αρακά
2 κ.σ. αλεύρι
500 γρ. γάλα
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
5 κ.σ. καλαμπόκι
Αλάτι
Φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Σε κατσρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι ν'αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε τον αρακά, την πιπεριά, το καλαμπόκι και τα καρότα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα σαν κρέμα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί το μείγμα του κοτόπουλου. Κόβουμε την σφολιάτα στο μέγεθος της επιφάνειας του σκεύους (24εκ.).  Χαράζουμε τη σφολιάτα για να αναπνέει στο ψήσιμο και να μη μας φουσκώσει υπερβολικά. Την ακουμπάμε στη γέμιση και την κολλάμε πιέζοντάς την στο χείλος του ταψιού. Ψήνουμε για 20΄ στους 200°C και την αλείφουμε µε ένα χτυπημένο αυγό και ελάχιστο νερό µε πινέλο για να γυαλίσει. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...