Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριτσίνια

Υλικά
630 γρ. αλεύρι
100 γρ. σουσάμι
400 γρ νερό ζεστό (όχι καυτό)
2 κ.γλ. μαγιά ξηρή
1½ κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Eκτέλεση
Ζυμώνουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι, το ελαιόλαδο και σιγά σιγά το νερό μέχρι να έρθει η ζύμη να γίνει μαλακή και απαλή. Τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ το οποίο έχουμε ελαφρώς αλείψει με ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο –χωρίς αέρα– στους 170°C. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ρηχά ταψιά. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και τη χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι να έχει πάχος ενός δακτύλου. Κόβουμε με μαχαίρι το κάθε φύλλο ζύμης σε 15-20 μακρόστενες λωρίδες. Βάζουμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε τα κριτσίνια στον φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...