Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολο Χριστουγεννιάτικο Μπιστοτένιο Σπιτάκι

Λοιπόν λοιπόν πρώτη του μήνα! Ο Δεκεμβριος ήρθε και μαζί του έφερε το κρύο και τα χιόνια! Τα Χριστούγεννα είναι πιο κοντά από ποτέ και αν σου αρέσει αυτή η εποχή και η διακόσμηση, φτιάξεις τα δικά σου μπισκοτόσπιτα! Είναι εύκολα και όμορφα! Στόλισέ τα όπως σου αρέσει!

Υλικά
11 μπισκότα τύπου πτι μπερ
Πολύχρωμες μικρές καραμέλες ή τρούφα
Γλάσο διακόσμησης:
2 ασπράδια
330 γρ. άχνη
2 κ.γλ. χυμό λεμόνι
2 βανιλίνες
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Για την σύνδεση των μπισκότων:
1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική.
Εκτέλεση
1)Σε αντικολητικό σκεύος ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και λιώνουμε σε χαμηλή θεμοκρασία ανακατεύοντας με μαρίζ, να γίνει καραμέλα, αλλά υγρή σαν σιρόπι, (ΠΡΟΣΟΧΉ καίγεται πολυ εύκολα και καίει πολύ!). Αν κοκκαλώσει ξαναθερμαίνετε λίγο και λειώνει πάλι.
2) Χτίσιμο: Τοποθετούμε 4 μπισκοτα για την βάση σχηματίζοντας ενα τετράγωνο βουτώντας τις άκρες των μπισκότων  που θα ειναι το σημειο ενωσης στην ζεστη καραμελα. Σταθεροποιείται αμέσως, κολλαμε γρηγορα!
3) Στη συνέχεια σχηματίζουμε απο πανω με 4 μπισκότα ενα κουτάκι και  το κολλαμε στην βάση.
4) Παίρνουμε ένα μπισκότο και το κοβουμε με ίσιο μαχαιρι, πολύ υπομονετικά, διαγώνια, για να σχηματιστούν δυο τρίγωνα και να μη σπάσουν.
5) Σκεπή. Παίρνουμε 2 μπισκότα για τις πλαινές πλευρές και τα δύο μισά (τρίγωνα) που κόψαμε πριν και τα κολλάμε για να γίνει η σκεπή. Αν δεν
ειναι τέλεια κολλημένο, θα καλυφθεί με το γλασο.
6) Γλάσο διακόσμησης (Royal Icing): Χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι στο μιξερ. Μολις αρχίσουν να αφρίζουν ρίχνουμε την άχνη, το λεμόνι και τις βανιλίνες και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να μη πεταχτεί η άχνη και την εισπνεύσουμε και μετα σε πιο δυνατή ταχύτητα μέχρι να στέκεται το μίγμα στο συρμα του μίξερ.
7) Κατόπιν την βάζουμε σε κορνέ
ζαχαροπλαστικής ή με την μαρίζ και διακοσμούμε.
8) Εκτός από το γλάσο βάλτε καραμέλες ή ό,τι άλλο θέλετε και φτιάξετε για δωράκια.
9) Εδώ έχω βάλει τρούφα, με μπλε χρώμα και οδοντογλυφίδα σχεδίασα "πόρτες" και "παράθυρα". Τέλος έκανα με πράσινο χρώμα το "γρασίδι. Μπορείτε να βάλετε και μπισκοτάκια σε σχήμα δέντρου με πράσινο γλάσσο και να τα κολλήσετε στη βάση με καραμέλα κι αυτά!
ΤΙΡ
*Η καραμέλα στεγνώνει ακαριαία, ενώ το γλάσο πρεπει να μείνει ολο το βράδυ ξεσκέπαστο για να μπορέσετε να τα τυλίξετε.
*Για να χρωματίσετε το γλάσο το χωρίζετε σε μπωλ.
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την σύνδεση μόνο γλάσο. Με καραμέλα δεν χαλάνε εύκολα και δεν φαίνεται.
*Το γλάσσο βγαίνει αρκετό για να φτιάξετε και να διακοσμήσετε 3-4 σπιτάκια, ανάλογα την διακόσμηση!
*Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια, αρκεί να τα φτιάξετε με καλή διάθεση και χαρά! Βάλτε τα παιδάκια σας και διακοσμήστε με πολλή...τρέλα!
Καλές Γιορτές Επίδοξοι Μάγειρες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...