Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψάρι στο γκριλ με pesto

Υλικά
4 φιλέτα φρέσκο ψάρι
1/2 ματσάκι άνηθο
1 βαζάκι σάλτσα pesto
Αλάτι και πιπέρι
1 λεμόνι
Βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση
Ανάβετε τον φούρνο στο γκριλ στους 200°C για 10'. Απλώνετε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη πάνω στο ψάρι. Αλατοπιπερώνετε, κόβετε το λεμόνι σε ροδέλες και τις βάζετε κι αυτές πάνω στο ψάρι. Τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και μετά στο γκριλ και τις αφήνετε να ψηθούν για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα και τα φιλέτα του ψαριού, βγάζουμε την φέτα λεμόνι και απλώνουμε πάνω από κάθε φιλέτο μία κουταλιά από την σάλτσα pesto.

Tip:
*Αν δεν σας αρέσει το pesto πριν ψήσετε τον σολομό βάλτε πάνω από κάθε φιλέτο μία ροδέλα ντομάτα και ψήστε με αυτή. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ζουμερό, αλλά στο σερβίρισμα στίψτε λεμόνι!
*Επίσης μπορείτε να το ψήσετε στα κάρβουνα, χωρίς ντομάτα ή λεμόνι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια