Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψάρι στο γκριλ με pesto

Υλικά
4 φιλέτα φρέσκο ψάρι
1/2 ματσάκι άνηθο
1 βαζάκι σάλτσα pesto
Αλάτι και πιπέρι
1 λεμόνι
Βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση
Ανάβετε τον φούρνο στο γκριλ στους 200°C για 10'. Απλώνετε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη πάνω στο ψάρι. Αλατοπιπερώνετε, κόβετε το λεμόνι σε ροδέλες και τις βάζετε κι αυτές πάνω στο ψάρι. Τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και μετά στο γκριλ και τις αφήνετε να ψηθούν για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα και τα φιλέτα του ψαριού, βγάζουμε την φέτα λεμόνι και απλώνουμε πάνω από κάθε φιλέτο μία κουταλιά από την σάλτσα pesto.

Tip:
*Αν δεν σας αρέσει το pesto πριν ψήσετε τον σολομό βάλτε πάνω από κάθε φιλέτο μία ροδέλα ντομάτα και ψήστε με αυτή. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ζουμερό, αλλά στο σερβίρισμα στίψτε λεμόνι!
*Επίσης μπορείτε να το ψήσετε στα κάρβουνα, χωρίς ντομάτα ή λεμόνι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...