Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σάλτσα τυριών (nacho cheese sauce)

Υλικά
2 κ.σ. μαργαρίνη
2 κ.σ. αλεύρι
1 φλ. γάλα
1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. τσένταρ τριμμένο
4 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο μοσχοκάρυδο
½ κ.γλ. μουστάρδα σκόνη
½ κ.γλ. γούστερ σος (προαιρετικά)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Βράστε το μείγμα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε τη σκόνη μουστάρδα, τη γούστερ σος, τα τυριά και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, σερβίρετε με πράσινη πιπερίτσα και νάτσος, ή όπως αλλιώς θέλετε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια