Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σάλτσα τυριών (nacho cheese sauce)

Υλικά
2 κ.σ. μαργαρίνη
2 κ.σ. αλεύρι
1 φλ. γάλα
1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. τσένταρ τριμμένο
4 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο μοσχοκάρυδο
½ κ.γλ. μουστάρδα σκόνη
½ κ.γλ. γούστερ σος (προαιρετικά)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Βράστε το μείγμα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε τη σκόνη μουστάρδα, τη γούστερ σος, τα τυριά και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, σερβίρετε με πράσινη πιπερίτσα και νάτσος, ή όπως αλλιώς θέλετε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...