Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Margarita

Υλικά (2 ποτήρια)
100 ml τεκίλα
4 κ.σ. τριπλ σεκ
4 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
2 κ.γ. σιρόπι (δες υποσημείωση)
Τριμμένο πάγο

Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ. Χτυπήστε τα καλά και σερβίρετε σε ποτήρια μαργαρίτας ή σε ποτήρια του κρασιού. Στο ποτήρι που θα σερβίρετε τη μαργαρίτα, βρεξτε λίγο το χείλος του και βάλτε το σε χοντρό αλάτι (ώστε να κολλήσει πάνω).

ΤΙΡ
*Σιρόπι: 1 μέρος νερό και 1 μέρος ζάχαρη. Βάλτε τα σε κατσαρολάκι και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 5'. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και βάλτε το σε δοχείο και μετά στο ψυγείο. Διατήρηστε μέχρι 2 μήνες.
*Δοκιμάστε να βάλετε και λίγο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή λίγο ξύσμα λάιμ μαζί με το αλάτι στο χείλος του ποτηριού.
*Αντί για νερό βρέξτε με λίγο ταμπάσκο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια