Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Margarita

Υλικά (2 ποτήρια)
100 ml τεκίλα
4 κ.σ. τριπλ σεκ
4 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
2 κ.γ. σιρόπι (δες υποσημείωση)
Τριμμένο πάγο

Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ. Χτυπήστε τα καλά και σερβίρετε σε ποτήρια μαργαρίτας ή σε ποτήρια του κρασιού. Στο ποτήρι που θα σερβίρετε τη μαργαρίτα, βρεξτε λίγο το χείλος του και βάλτε το σε χοντρό αλάτι (ώστε να κολλήσει πάνω).

ΤΙΡ
*Σιρόπι: 1 μέρος νερό και 1 μέρος ζάχαρη. Βάλτε τα σε κατσαρολάκι και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 5'. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και βάλτε το σε δοχείο και μετά στο ψυγείο. Διατήρηστε μέχρι 2 μήνες.
*Δοκιμάστε να βάλετε και λίγο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή λίγο ξύσμα λάιμ μαζί με το αλάτι στο χείλος του ποτηριού.
*Αντί για νερό βρέξτε με λίγο ταμπάσκο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...