Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γουακαμόλε/Guacamole

ΥΛΙΚΑ: (για δυο άτομα)
2 αβοκάντο
40 γρ. κρεμμύδι
80 γρ. ντομάτα
1 πιπερίτσα τσίλι
Μισό λαϊμ ή ένα λεμόνι
2-3 φύλλα κόλιανδρο
Αλάτι

Εκτέλεση:
Πριν κόψουμε τα αβοκάντο πρέπει να προετοιμάσουμε όλα τα υλικά επειδή μαυρίζει αν μείνει κομμένο
(λόγω του οξυγόνου του αέρα , γι'αυτό άλλωστε προσθέτουμε και το όξινο υλικό λεμόνι ή λαϊμ). Έτσι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κάνουμε το ίδιο και με την ντομάτα από την οποία αφαιρούμε τα σπόρια και αν θέλουμε και τη φλούδα (προαιρετικά). Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του κόλιανδρου (βάζουμε τόσο λίγο γιατί είναι μικρή ποσότητα και έχει έντονη γεύση). Συνεχίζουμε κόβοντας και την πιπεριά τσίλι ώστε να βγάζει περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού. Αφού τελειώσουμε με όλα αυτά καθαρίζουμε το αβοκάντο. Το αβοκάντο έχει πολύ συκεκριμένο τρόπο που καθαρίζεται. Το κόβουμε αρχικά στη μέση αφαιρώντας το κουκούτσι και στη συνέχεια με ένα κουταλάκι το ξεκολλάμε σιγά σιγά από τη φλούδα βγάζοντας το ολόκληρο. Στη συνέχεια το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι κάνοντας το πουρέ. Το βάζουμε σε ένα μπόλ προσθέτοντας το λεμόνι (λίγο λιγότερο από ένα κουτάλι της σούπας) και στο τέλος προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
*Επιλέξτε αβοκάντο μαλακά και ώριμα και όχι άγουρα καθώς πολλές φορές δεν έχουν την ίδια γεύση και καθαρίζονται και πιο δύσκολα.
*Σερβίρετέ το ως ντίπ για κόκκινο κρέας ή κοτόπουλο στην άκρη του πιάτου, ακόμη και με κρακεράκια

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...