Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Fajitas με κοτόπουλο ή μοσχάρι

Υλικά (4 μερίδες)
8 έτοιμες πίτες Fajitas (τορτίγιες)
½ κιλό μοσχαρίσια φιλετάκια ή φιλετάκια κοτόπουλου σε λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λωρίδες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 πράσινη, 1κόκκινη, 1πορτοκαλί
πιπεριές σε λωρίδες
1τομάτα χωρίς σπόρια σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γλ. πάπρικα καυτερή
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα ρίγανη
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και στην πιο δυνατή φωτιά θα τσιγαρίσετε με το σκόρδο, το κρέα και όταν ασπρίσει θα προσθέσετε τις κομμένες πιπεριές και το κρεμμύδι. Όταν αρχίσουν να μαραίνονται θα ρίξετε από πάνω το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και το τσίλι σε σκόνη και θα συνεχίσετε το τσιγάρισμα. Όταν θα είναι έτοιμα
τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο πιάτο. Τυλίξτε τα fajitas το κρέας με τα λαχανικά, προσθέστε όση ντομάτα,
Tip:
*Για ακόμα πλουσιότερη γεύση προσθέστε μέσα στην ζεστή fajita τριμμένο τυρί!
*Προσθέστε ή αφαιρέσετε καυτερή πάπρικα Κατά βούληση!
*Σερβίρετε με γουακαμόλε (συνταγή θα βρείτε στο blog μου), μαρούλι ή ότι άλλο λαχανικό θέλετε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!