Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ριζότο με σπαράγγια

Υλικά:
4 φλ. ζωμός κότας
½κιλό σπαράγγια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. ρύζι για τύπου Arborio
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα θυμάρι φρέσκο
1 κ.σ. βούτυρο
1/4 φλ. γραβιέρα τριμμένη
3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένο
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα σπαράγγια σπάζοντας τις άκρες και καθαρίστε το σκληρό φλούδι από τα κοτσάνια τους. Κόψτε τα στα τρία. Βάλτε τον ζωμό να βράσε σε κατσαρόλα και προσθέστε τις άκρες των σπαραγγιών. Σιγοβράστε για 7-8 λεπτά. Κατεβάστε τον ζωμό από την φωτιά και πετάξτε τις άκρες των σπαραγγιών. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, μέχρι μαλακώσει χωρίς να μαυρίσει, σε μέτρια φωτιά και αλατίζετε! Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε και βάλτε  το ρύζι στο σκεύος. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει διάφανο. Ρίξτε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να στεγνώσει σχεδόν το τηγάνι μας. Ελαττώστε την ένταση της φωτιάς μέχρι το φαγητό μας να σιγοβράζει και προσθέστε ½ φλιτζάνι ζωμό ανακατεύοντας μέχρι να στεγνώσει πάλι σχεδόν το τηγάνι. Επαναλάβετε την διαδικασία προσθέτοντας τον ζωμό για περίπου 15 λεπτά. Ρίξτε το θυμάρι, και τα σπαράγγια. Μαγειρέψτε για άλλα 5 περίπου λεπτά. Εκτός φωτιάς ανακατέψτε  τo βούτυρο, την γραβιέρα, την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού.
ΤΙΡ
*Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί με έντονη γεύση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!