Υλικά:
4 φλ. ζωμός κότας
½κιλό σπαράγγια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. ρύζι για τύπου Arborio
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα θυμάρι φρέσκο
1 κ.σ. βούτυρο
1/4 φλ. γραβιέρα τριμμένη
3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένο
Ξύσμα από μισό λεμόνι
4 φλ. ζωμός κότας
½κιλό σπαράγγια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. ρύζι για τύπου Arborio
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα θυμάρι φρέσκο
1 κ.σ. βούτυρο
1/4 φλ. γραβιέρα τριμμένη
3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένο
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα σπαράγγια σπάζοντας τις άκρες και καθαρίστε το σκληρό φλούδι από τα κοτσάνια τους. Κόψτε τα στα τρία. Βάλτε τον ζωμό να βράσε σε κατσαρόλα και προσθέστε τις άκρες των σπαραγγιών. Σιγοβράστε για 7-8 λεπτά. Κατεβάστε τον ζωμό από την φωτιά και πετάξτε τις άκρες των σπαραγγιών. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, μέχρι μαλακώσει χωρίς να μαυρίσει, σε μέτρια φωτιά και αλατίζετε! Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε και βάλτε το ρύζι στο σκεύος. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει διάφανο. Ρίξτε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να στεγνώσει σχεδόν το τηγάνι μας. Ελαττώστε την ένταση της φωτιάς μέχρι το φαγητό μας να σιγοβράζει και προσθέστε ½ φλιτζάνι ζωμό ανακατεύοντας μέχρι να στεγνώσει πάλι σχεδόν το τηγάνι. Επαναλάβετε την διαδικασία προσθέτοντας τον ζωμό για περίπου 15 λεπτά. Ρίξτε το θυμάρι, και τα σπαράγγια. Μαγειρέψτε για άλλα 5 περίπου λεπτά. Εκτός φωτιάς ανακατέψτε τo βούτυρο, την γραβιέρα, την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού.
Καθαρίστε τα σπαράγγια σπάζοντας τις άκρες και καθαρίστε το σκληρό φλούδι από τα κοτσάνια τους. Κόψτε τα στα τρία. Βάλτε τον ζωμό να βράσε σε κατσαρόλα και προσθέστε τις άκρες των σπαραγγιών. Σιγοβράστε για 7-8 λεπτά. Κατεβάστε τον ζωμό από την φωτιά και πετάξτε τις άκρες των σπαραγγιών. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, μέχρι μαλακώσει χωρίς να μαυρίσει, σε μέτρια φωτιά και αλατίζετε! Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε και βάλτε το ρύζι στο σκεύος. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει διάφανο. Ρίξτε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να στεγνώσει σχεδόν το τηγάνι μας. Ελαττώστε την ένταση της φωτιάς μέχρι το φαγητό μας να σιγοβράζει και προσθέστε ½ φλιτζάνι ζωμό ανακατεύοντας μέχρι να στεγνώσει πάλι σχεδόν το τηγάνι. Επαναλάβετε την διαδικασία προσθέτοντας τον ζωμό για περίπου 15 λεπτά. Ρίξτε το θυμάρι, και τα σπαράγγια. Μαγειρέψτε για άλλα 5 περίπου λεπτά. Εκτός φωτιάς ανακατέψτε τo βούτυρο, την γραβιέρα, την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού.
ΤΙΡ
*Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί με έντονη γεύση!
*Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί με έντονη γεύση!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου