Υλικά:
500 γρ. φάβα
3-4 κρεμμύδια
1 λεμόνι
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι, Πιπέρι
500 γρ. φάβα
3-4 κρεμμύδια
1 λεμόνι
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε καλά τη φάβα με τρεχούμενο νερό. Τη βράζουμε, ξαφρίζουμε και προσθέτουμε στην κατσαρόλα ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλάτι. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα, ή μέχρι να χυλώσει, προσθέτοντας λίγο νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Περνάμε το βρασμένο μείγμα από το μπλέντερ ή μπίμερ, μαζί με λίγο λάδι και λεμόνι. Κόβουμε το κάθε κρεμμύδι σε
έξι κομμάτια, και τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι, με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο που έχει κάψει. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, προσθέτουμε αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους προσθέτουμε το μέλι και το βαλσάμικο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.Σερβίρουμε τη φάβα περιχύνοντας με λάδι και λεμόνι, και γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια.
Ξεπλένουμε καλά τη φάβα με τρεχούμενο νερό. Τη βράζουμε, ξαφρίζουμε και προσθέτουμε στην κατσαρόλα ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλάτι. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα, ή μέχρι να χυλώσει, προσθέτοντας λίγο νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Περνάμε το βρασμένο μείγμα από το μπλέντερ ή μπίμερ, μαζί με λίγο λάδι και λεμόνι. Κόβουμε το κάθε κρεμμύδι σε
έξι κομμάτια, και τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι, με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο που έχει κάψει. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, προσθέτουμε αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους προσθέτουμε το μέλι και το βαλσάμικο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.Σερβίρουμε τη φάβα περιχύνοντας με λάδι και λεμόνι, και γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια.
ΤΙΡ
*Αν θέλετε βάλτε κ 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο στο σωτάρισμα ΑΛΛΆ δεν θα είναι νηστίσιμο ή χορτοφαγικό!
*Αν θέλετε βάλτε κ 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο στο σωτάρισμα ΑΛΛΆ δεν θα είναι νηστίσιμο ή χορτοφαγικό!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου