Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπιτική κέτσαπ

Υλικά (περίπου 500γρ.)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κιλά ώριμες ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 φλ. ξίδι
2 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κ.γ μπαχάρι
1/4 κ.γ πιπέρι καγιέν
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. μελάσα

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι
και σωτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει διάφανο (3 λεπτά). Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε  για περίπου ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τις ντομάτες, το ξύδι, το αλάτι, τα πιπέρια, το μπαχάρι, και αφήστε μέχρι τα κομμάτια ντομάτας να μαλακώσουν (20 λεπτά). Σε μερίδες, περάστε τη σάλτσα από ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία σε μορφή πουρε και τέλος περάστε το πουρέ μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι, αν θέλετε καο δεν σας αρέσουν τα κομματάκια (έτσι φαίνεται ότι είναι σπιτική). Ανακατέψτε τη καστανή ζάχαρη και το μελάσα και επιστρέψτε το μείγμα στο μάτι, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει λίγο περισσότερο, προσθέστε το αλάτι. Αφήστε τη κέτσαπ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, όπου θα πυκνώσει λίγο περισσότερο και στη συνέχεια μεταφέρετε σε βάζα με εφαρμοστά καπάκια. Θα κρατήσει στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...