Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καυτές γαρίδες!

Υλικά (2-4 άτομα)
½ κιλό γαρίδες μεγάλες με το κέλυφος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
½ κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
¼ κ.γλ  πιπέρι καγιέν
Αλατοπίπερο
Σως 2 ώριμες ντομάτες
3 κ.σ. κέτσαπ
150 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Αφήνουμε ολόκληρες τις γαρίδες αλλά χαράζετε να ανοίξετε τη ράχη τους και και να βγάλετε το μαύρο εντεράκι. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι, ρίχνετε μέσα το σκόρδο και τηγανίζετε, ώσπου να αρωματιστεί το λάδι, χωρίς να το αφήσετε να μαυρίσει. Προσθέτετε το κύμινο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις γαρίδες και τηγανίζετε γρήγορα ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν απαλό κόκκινο χρώμα και αλατοπιπερώνετε!
Σως Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να λιώσει τελείως η φέτα.
Στρώνετε τις γαρίδες σε πιατέλα και σε ένα μπολάκι βάλτε την σως.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...