Υλικά (2-4 άτομα)
½ κιλό γαρίδες μεγάλες με το κέλυφος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
½ κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
¼ κ.γλ πιπέρι καγιέν
Αλατοπίπερο
Σως 2 ώριμες ντομάτες
3 κ.σ. κέτσαπ
150 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Αφήνουμε ολόκληρες τις γαρίδες αλλά χαράζετε να ανοίξετε τη ράχη τους και και να βγάλετε το μαύρο εντεράκι. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι, ρίχνετε μέσα το σκόρδο και τηγανίζετε, ώσπου να αρωματιστεί το λάδι, χωρίς να το αφήσετε να μαυρίσει. Προσθέτετε το κύμινο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις γαρίδες και τηγανίζετε γρήγορα ανακατεύοντας, ώσπου να πάρουν απαλό κόκκινο χρώμα και αλατοπιπερώνετε!
Σως Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να λιώσει τελείως η φέτα.
Στρώνετε τις γαρίδες σε πιατέλα και σε ένα μπολάκι βάλτε την σως.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου