Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοτόπουλο με ζυμαρικά πουτανέσκα

Υλικά (4 μερίδες)
1 πακέτο μακαρόνια
½ κιλό φιλετάκια κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
Αλάτι και πιπέρι
6 αντζούγιες ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
4 κ.σ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες και χωρίς κουκούτσια
1 κ.σ. κάπαρη
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ολόκληρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάλτε τα ζυμαρικά να βράζουν. Πλύντε λίγο τα φιλετάκια και αλατοπιπερώστε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το κοτόπουλο και τις αντσούγιες μέχρι το κοτόπουλο να ασπρίσει, για τρία περίπου λεπτά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά σκόρδο, ντοματάκια, ελιές, κάπαρη και κόκκινη πιπεριά. Μαγειρεύετε ακόμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και το κοτόπουλο να έχει μαγειρευτεί καλά. Ανακατέψτε μαζί με τα βρασμένα ζυμαρικά! Έτοιμα! Προσθέστε αν θέλετε τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα
ενισχύει πάντα κάθε πιάτο με ζυμαρικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια