Υλικά (4 μερίδες)
1 πακέτο μακαρόνια
½ κιλό φιλετάκια κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
Αλάτι και πιπέρι
6 αντζούγιες ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
4 κ.σ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες και χωρίς κουκούτσια
1 κ.σ. κάπαρη
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ολόκληρη (προαιρετικά)
1 πακέτο μακαρόνια
½ κιλό φιλετάκια κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
Αλάτι και πιπέρι
6 αντζούγιες ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
4 κ.σ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες και χωρίς κουκούτσια
1 κ.σ. κάπαρη
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ολόκληρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάλτε τα ζυμαρικά να βράζουν. Πλύντε λίγο τα φιλετάκια και αλατοπιπερώστε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το κοτόπουλο και τις αντσούγιες μέχρι το κοτόπουλο να ασπρίσει, για τρία περίπου λεπτά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά σκόρδο, ντοματάκια, ελιές, κάπαρη και κόκκινη πιπεριά. Μαγειρεύετε ακόμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και το κοτόπουλο να έχει μαγειρευτεί καλά. Ανακατέψτε μαζί με τα βρασμένα ζυμαρικά! Έτοιμα! Προσθέστε αν θέλετε τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα
ενισχύει πάντα κάθε πιάτο με ζυμαρικά.
Βάλτε τα ζυμαρικά να βράζουν. Πλύντε λίγο τα φιλετάκια και αλατοπιπερώστε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το κοτόπουλο και τις αντσούγιες μέχρι το κοτόπουλο να ασπρίσει, για τρία περίπου λεπτά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά σκόρδο, ντοματάκια, ελιές, κάπαρη και κόκκινη πιπεριά. Μαγειρεύετε ακόμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και το κοτόπουλο να έχει μαγειρευτεί καλά. Ανακατέψτε μαζί με τα βρασμένα ζυμαρικά! Έτοιμα! Προσθέστε αν θέλετε τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα
ενισχύει πάντα κάθε πιάτο με ζυμαρικά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου