Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοτόπουλο με ζυμαρικά πουτανέσκα

Υλικά (4 μερίδες)
1 πακέτο μακαρόνια
½ κιλό φιλετάκια κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
Αλάτι και πιπέρι
6 αντζούγιες ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
4 κ.σ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες και χωρίς κουκούτσια
1 κ.σ. κάπαρη
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ολόκληρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάλτε τα ζυμαρικά να βράζουν. Πλύντε λίγο τα φιλετάκια και αλατοπιπερώστε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το κοτόπουλο και τις αντσούγιες μέχρι το κοτόπουλο να ασπρίσει, για τρία περίπου λεπτά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά σκόρδο, ντοματάκια, ελιές, κάπαρη και κόκκινη πιπεριά. Μαγειρεύετε ακόμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και το κοτόπουλο να έχει μαγειρευτεί καλά. Ανακατέψτε μαζί με τα βρασμένα ζυμαρικά! Έτοιμα! Προσθέστε αν θέλετε τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα
ενισχύει πάντα κάθε πιάτο με ζυμαρικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...