Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φρεντοτσινο καραμελ

Υλικά (2 ποτήρια)
200 γρ. γάλα 2%
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ ή 1 stick espresso
15 παγάκια
2 κ.σ. ζαχαρη
2 κ.σ. σιρόπι καραμέλα

Εκτέλεση
Ρίχνεις στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάς για 25 δευτερόλεπτα. Έτοιμο για σερβίρισμα, αν θέλεις απο πάνω βάλε σαντιγί.

ΤΙΡ
*Κάθε ποτήρι έχει  λιγότερες απο 150 θερμίδες, χωρίς την σαντιγί όμως!
*Ανάλογα με το πόσο πηχτό το θέλεις βάζεις περισσότερα ή λιγότερα παγάκια και προσαρμόζεις την ώρα που το χτυπάς!
*Το σιρόπι καραμέλα πρέπει να είναι υγρό για καφέδες και ροφήματα και όχι το πηχτό που βάζουμε πάνω στο παγωτό, το βρίσκεις στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, ή αγόρασε από τις αλυσίδες take away coffee  που παίρνεις τον καφε σου το πρωί, πριν τη δουλειά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...