Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φρεντοτσινο καραμελ

Υλικά (2 ποτήρια)
200 γρ. γάλα 2%
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ ή 1 stick espresso
15 παγάκια
2 κ.σ. ζαχαρη
2 κ.σ. σιρόπι καραμέλα

Εκτέλεση
Ρίχνεις στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάς για 25 δευτερόλεπτα. Έτοιμο για σερβίρισμα, αν θέλεις απο πάνω βάλε σαντιγί.

ΤΙΡ
*Κάθε ποτήρι έχει  λιγότερες απο 150 θερμίδες, χωρίς την σαντιγί όμως!
*Ανάλογα με το πόσο πηχτό το θέλεις βάζεις περισσότερα ή λιγότερα παγάκια και προσαρμόζεις την ώρα που το χτυπάς!
*Το σιρόπι καραμέλα πρέπει να είναι υγρό για καφέδες και ροφήματα και όχι το πηχτό που βάζουμε πάνω στο παγωτό, το βρίσκεις στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, ή αγόρασε από τις αλυσίδες take away coffee  που παίρνεις τον καφε σου το πρωί, πριν τη δουλειά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια