Υλικά (5 μερίδες)
5 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κύβο μυρωδικών
χυμό 1 λεμονιού
50 γρ. μαργαρίνη
3 κ.σ. μέλι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κιλό πατάτες κομμένες στα 6
Αλάτι και πιπέρι
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σ' ένα μικρό τηγάνι στίβουμε το λεμόνι και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη μαργαρίνη, το δεντρολίβανο, το σκόρδο ολόκληρο, το μέλι, λιώνουμε τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σ'ένα ταψί μαζί με τις πατάτες κ ανακατεύουμε με το μείγμα του μελιού. Προσθέτουμε 2 ποτήρια χλιαρό νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά έως μια ώρα μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και οι πατάτες να μαλακώσουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου