Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοτόπουλο με αρωματικά

Υλικά (5 μερίδες)
5 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κύβο μυρωδικών
χυμό 1 λεμονιού
50 γρ. μαργαρίνη
3 κ.σ. μέλι
1 σκελίδα σκόρδο 
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κιλό πατάτες κομμένες στα 6
Αλάτι και πιπέρι
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σ' ένα μικρό τηγάνι στίβουμε το λεμόνι και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη μαργαρίνη, το δεντρολίβανο, το σκόρδο ολόκληρο, το μέλι, λιώνουμε τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σ'ένα ταψί μαζί με τις πατάτες κ ανακατεύουμε με το μείγμα του μελιού. Προσθέτουμε 2 ποτήρια χλιαρό νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά έως μια ώρα μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και οι πατάτες να μαλακώσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...