Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοτόπουλο με αρωματικά

Υλικά (5 μερίδες)
5 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κύβο μυρωδικών
χυμό 1 λεμονιού
50 γρ. μαργαρίνη
3 κ.σ. μέλι
1 σκελίδα σκόρδο 
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κιλό πατάτες κομμένες στα 6
Αλάτι και πιπέρι
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σ' ένα μικρό τηγάνι στίβουμε το λεμόνι και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη μαργαρίνη, το δεντρολίβανο, το σκόρδο ολόκληρο, το μέλι, λιώνουμε τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σ'ένα ταψί μαζί με τις πατάτες κ ανακατεύουμε με το μείγμα του μελιού. Προσθέτουμε 2 ποτήρια χλιαρό νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά έως μια ώρα μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί και οι πατάτες να μαλακώσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια