Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάστανο γλυκό του κουταλιού


Υλικά
1 1/2 κιλό κάστανα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια του νερού νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε, να μην λιώσουν όμως. Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα. Σε κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε σε μέτριο σιρόπι. Το κρυώνετε, και βάζετε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα. Την επόμενη τα βράζετε για 5 λεπτά. Τα κρυώνετε πάλι και αφαιρείτε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτετε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού. Το βράζετε μέχρι να δέσει. Ξαναρίχνετε τα κάστανα και τα αφήνετε 2-3 ώρες να τραβήξουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια