Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάστανο γλυκό του κουταλιού


Υλικά
1 1/2 κιλό κάστανα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια του νερού νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε, να μην λιώσουν όμως. Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα. Σε κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε σε μέτριο σιρόπι. Το κρυώνετε, και βάζετε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα. Την επόμενη τα βράζετε για 5 λεπτά. Τα κρυώνετε πάλι και αφαιρείτε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτετε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού. Το βράζετε μέχρι να δέσει. Ξαναρίχνετε τα κάστανα και τα αφήνετε 2-3 ώρες να τραβήξουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...
283,246