Υλικά
1 1/2 κιλό κάστανα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια του νερού νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε, να μην λιώσουν όμως. Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα. Σε κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε σε μέτριο σιρόπι. Το κρυώνετε, και βάζετε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα. Την επόμενη τα βράζετε για 5 λεπτά. Τα κρυώνετε πάλι και αφαιρείτε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτετε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού. Το βράζετε μέχρι να δέσει. Ξαναρίχνετε τα κάστανα και τα αφήνετε 2-3 ώρες να τραβήξουν.
Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε, να μην λιώσουν όμως. Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα. Σε κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε σε μέτριο σιρόπι. Το κρυώνετε, και βάζετε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα. Την επόμενη τα βράζετε για 5 λεπτά. Τα κρυώνετε πάλι και αφαιρείτε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτετε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού. Το βράζετε μέχρι να δέσει. Ξαναρίχνετε τα κάστανα και τα αφήνετε 2-3 ώρες να τραβήξουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου