Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γρήγορο, εύκολο βαλσάμικο

Η πιό εύκολη, γρήγορη, οικονομική συνταγή για βαλσάμικο!
Υλικά
1 μέρος ξύδι
1 μέρος ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
Φλούδα απο λεμόνι
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βρασε ενα τέταρτο σε δυνατή φωτιά, άφησέ το μεσα στην κατσαρόλα να κρυώσει, να δεις την πυκνότητά του (μπορει να χρειαστεί λίγο ξύδι ακόμη). Σε αυτήν την περίπτωση ζεσταίνεις λίγο ξύδι και το βάζεις σιγά-σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να έρθει σε παχύρευστη μορφή! Αφήνεις να κρυώσει, και το βάζεις σε βάζο.
ΤΙΡ
*Χρησιμοποιήσε απλό φτηνό ξύδι ή κρασί που έχει ξινίσει, και ζάχαρη λευκή κρυσταλλική.
*Αν θέλεις το κλασσικό σκούρο χρώμα βάλε μελάσσα ή καστανή ζάχαρη!
*Το μέλι του δίνει επιπλέον άρωμα και ιδιαίτερη γεύση!
*Όσο ξύδι βάλεις, βάλε και την ίδια ποσότητα ζάχαρης.
*Αρωμάτισε με ότι φλούδες από φρούτα έχεις ή θέλεις (μήλου, λεμονιού, πορτοκαλιού, κτλ...). Εξαρτάται σε τι θέλεις να το χρησιμοποιήσεις!
*Πάει τέλεια με γλυκά και αλμυρά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...