Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μακαρονάδα...με κιμά!!!

Αντί για μακαρόνια με κιμά, πείτε το μπολονέζ. Γρήγορα, εύκολα και νόστιμα. Προσθέτετε στον κιμά διάφορα μπαχαρικά αλλάξτε τελείως τις γεύσεις, χρησιμοποιήστε χοιρινό κιμά, μπερδέψτε κιμά με τυρί να γίνει κρεμώδεις και κάντε διαφορετική σάλτσα για τα μακαρόνια!
Υλικά  (4 άτομα)
1 πακέτο μακαρόνια
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
2 πρέζες κανέλλα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού αυτό ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο. Τον ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει, ρίχνουμε και τον πελτέ να σωταριστεί 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά με το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και
αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα ή και παραπάνω αν χρειαστεί, για να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με την ώρα που λέει η συσκευασία σε αλατισμένο νερό.  Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
ΤΙΡ
Σπάστε τον κιμά καθώς τον σωτάρετε με ένα σύρμα! Αν είναι και διπλοκομμένος ακόμα καλύτερα!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...