Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μακαρονάδα...με κιμά!!!

Αντί για μακαρόνια με κιμά, πείτε το μπολονέζ. Γρήγορα, εύκολα και νόστιμα. Προσθέτετε στον κιμά διάφορα μπαχαρικά αλλάξτε τελείως τις γεύσεις, χρησιμοποιήστε χοιρινό κιμά, μπερδέψτε κιμά με τυρί να γίνει κρεμώδεις και κάντε διαφορετική σάλτσα για τα μακαρόνια!
Υλικά  (4 άτομα)
1 πακέτο μακαρόνια
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
2 πρέζες κανέλλα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού αυτό ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και το σκόρδο. Τον ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει, ρίχνουμε και τον πελτέ να σωταριστεί 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά με το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και
αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα ή και παραπάνω αν χρειαστεί, για να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με την ώρα που λέει η συσκευασία σε αλατισμένο νερό.  Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
ΤΙΡ
Σπάστε τον κιμά καθώς τον σωτάρετε με ένα σύρμα! Αν είναι και διπλοκομμένος ακόμα καλύτερα!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια