Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κέικ με γιαούρτι και λεμόνι

Υλικά (μακρόστενη φόρμα 26cm)
1 ½ φλ. αλεύρι
½ μπέικιν πάουντερ
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ φλ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
1 βανίλια
8 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο. Λαδώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν. Στο μίξερ χτυπάτε μαζί γιαούρτι, ένα φλιτζάνι ζάχαρη, αυγά,  ξύσμα και βανίλια. Προσθέτετε σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας στη χαμηλή ταχύτητα. Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά, ρίχνετε και το σπορέλαιο και ανακατεύετε καλά. (Το μείγμα πρέπει να είναι παχύρευστο, αν σας γίνει πολύ σφιχτό το διορθώνετε με λίγο γάλα).Το αδειάζετε στη φόρμα και ψήνετε για 50', μέχρι να ροδίσει καλά. Για να το τσεκάρετε βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο το κέικ αν βγει καθαρή είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνετε λίγο ακόμα. Σε μικρό κατσαρολάκι βράζετε το χυμό λεμονιού και μισό φλιτζάνι ζάχαρη που κρατήσατε, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το σιρόπι να γίνει διάφανο και το αφήνετε στην άκρη. Μόλις βγάλετε το κέικ από τον φούρνο, όπως είναι καυτό, κάνετε πολλές τρύπες σε όλη την επιφάνεια με μια οδοντογλυφίδα και περιχύνετε προσεκτικά με το σιρόπι, αφήνοντάς το να ποτίσει καλά. Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια με λίγη ζάχαρη άχνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...