Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κέικ με γιαούρτι και λεμόνι

Υλικά (μακρόστενη φόρμα 26cm)
1 ½ φλ. αλεύρι
½ μπέικιν πάουντερ
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ φλ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
1 βανίλια
8 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο. Λαδώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν. Στο μίξερ χτυπάτε μαζί γιαούρτι, ένα φλιτζάνι ζάχαρη, αυγά,  ξύσμα και βανίλια. Προσθέτετε σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας στη χαμηλή ταχύτητα. Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά, ρίχνετε και το σπορέλαιο και ανακατεύετε καλά. (Το μείγμα πρέπει να είναι παχύρευστο, αν σας γίνει πολύ σφιχτό το διορθώνετε με λίγο γάλα).Το αδειάζετε στη φόρμα και ψήνετε για 50', μέχρι να ροδίσει καλά. Για να το τσεκάρετε βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο το κέικ αν βγει καθαρή είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνετε λίγο ακόμα. Σε μικρό κατσαρολάκι βράζετε το χυμό λεμονιού και μισό φλιτζάνι ζάχαρη που κρατήσατε, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το σιρόπι να γίνει διάφανο και το αφήνετε στην άκρη. Μόλις βγάλετε το κέικ από τον φούρνο, όπως είναι καυτό, κάνετε πολλές τρύπες σε όλη την επιφάνεια με μια οδοντογλυφίδα και περιχύνετε προσεκτικά με το σιρόπι, αφήνοντάς το να ποτίσει καλά. Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια με λίγη ζάχαρη άχνη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!