Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπανακόριζο...του Ποπάϋ!

Υλικά
½ κιλό σπανάκι
1 φλ. ρύζι καρολίνα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1½ ποτήρι νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά να αχνίσουν, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το νερό, και όταν πάρουν βράση ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του και σερβίρουμε με λεμόνι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια