Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παγωτό με μαστίχα

Μπορεί σε κάποιες περιοχές να έχει χιονίσει αλλά το παγωτό μας αρέσει κι αυτό φαίνεται! Εδώ έχουμε μια διαφορετική σπιτική, ιδιαίτερη συνταγή για παγωτό και χωρίς πολλές θερμίδες!
Υλικά
2 φλ. κρέμα γάλακτος light
2 φλ. γάλα
3/4 φλ. ζάχαρη
2 κ.γλ. σαλέπι
1/2 κ.γλ. μαστίχα σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ μισό φλυτζάνι
γάλα, μία κουταλία ζάχαρη και την σκόνη μαστίχας μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλυτζάνι κρύο γάλα και ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Το ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το μείγμα της μαστίχας και το μείγμα με το σαλέπι και ανακατεύετε. Ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και αφήστε την κρέμα να βράσει για 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Αν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε το παγωτό στην παγωτομηχανή για να παγώσει. Αν όχι, βάλτε το σε ένα μπολ στην το στην κατάψυξη σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Όταν πήξει, βγάλτε το και ανακατέψτε καλά για να μην παγώσει. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία κάθε μισή ώρα 4 φορές ώστε να γίνει το παγωτό αφράτο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...