Μπορεί σε κάποιες περιοχές να έχει χιονίσει αλλά το παγωτό μας αρέσει κι αυτό φαίνεται! Εδώ έχουμε μια διαφορετική σπιτική, ιδιαίτερη συνταγή για παγωτό και χωρίς πολλές θερμίδες!
Υλικά
2 φλ. κρέμα γάλακτος light
2 φλ. γάλα
3/4 φλ. ζάχαρη
2 κ.γλ. σαλέπι
1/2 κ.γλ. μαστίχα σκόνη
2 φλ. κρέμα γάλακτος light
2 φλ. γάλα
3/4 φλ. ζάχαρη
2 κ.γλ. σαλέπι
1/2 κ.γλ. μαστίχα σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ μισό φλυτζάνι
γάλα, μία κουταλία ζάχαρη και την σκόνη μαστίχας μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλυτζάνι κρύο γάλα και ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Το ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το μείγμα της μαστίχας και το μείγμα με το σαλέπι και ανακατεύετε. Ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και αφήστε την κρέμα να βράσει για 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Αν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε το παγωτό στην παγωτομηχανή για να παγώσει. Αν όχι, βάλτε το σε ένα μπολ στην το στην κατάψυξη σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Όταν πήξει, βγάλτε το και ανακατέψτε καλά για να μην παγώσει. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία κάθε μισή ώρα 4 φορές ώστε να γίνει το παγωτό αφράτο.
Χτυπάτε στο μίξερ μισό φλυτζάνι
γάλα, μία κουταλία ζάχαρη και την σκόνη μαστίχας μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλυτζάνι κρύο γάλα και ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Το ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το μείγμα της μαστίχας και το μείγμα με το σαλέπι και ανακατεύετε. Ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και αφήστε την κρέμα να βράσει για 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Αν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε το παγωτό στην παγωτομηχανή για να παγώσει. Αν όχι, βάλτε το σε ένα μπολ στην το στην κατάψυξη σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Όταν πήξει, βγάλτε το και ανακατέψτε καλά για να μην παγώσει. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία κάθε μισή ώρα 4 φορές ώστε να γίνει το παγωτό αφράτο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου