Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παγωτό με μαστίχα

Μπορεί σε κάποιες περιοχές να έχει χιονίσει αλλά το παγωτό μας αρέσει κι αυτό φαίνεται! Εδώ έχουμε μια διαφορετική σπιτική, ιδιαίτερη συνταγή για παγωτό και χωρίς πολλές θερμίδες!
Υλικά
2 φλ. κρέμα γάλακτος light
2 φλ. γάλα
3/4 φλ. ζάχαρη
2 κ.γλ. σαλέπι
1/2 κ.γλ. μαστίχα σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ μισό φλυτζάνι
γάλα, μία κουταλία ζάχαρη και την σκόνη μαστίχας μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλυτζάνι κρύο γάλα και ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Το ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το μείγμα της μαστίχας και το μείγμα με το σαλέπι και ανακατεύετε. Ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και αφήστε την κρέμα να βράσει για 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε την κρέμα να κρυώσει. Αν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε το παγωτό στην παγωτομηχανή για να παγώσει. Αν όχι, βάλτε το σε ένα μπολ στην το στην κατάψυξη σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Όταν πήξει, βγάλτε το και ανακατέψτε καλά για να μην παγώσει. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία κάθε μισή ώρα 4 φορές ώστε να γίνει το παγωτό αφράτο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!