Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εύκολο σπιτικό φρουτένιο παγωτάκι

Μπορεί να χειμώνιασε για τα καλά αλλά για τους λάτρεις του παγωτού δεν έχει σημασία! Η παρασκευή παγωτού φαντάζει από τα πιο χρονοβόρα πράγματα για κάποιον που θέλει το παγωτό του και το θέλει τώρα, χωρίς κόπο και επαγγελματικά σκεύη για να το φτιάξει. Επίσης είναι ένα πολύ υγιεινό γλυκό γιατί φτιάχνετε μόνο με φρέσκα φρούτα και γάλα!
Υλικά
3 ώριμες μπανάνες
5 φράουλες
κρύο γάλα ή νερό
Λίγη άχνη αν θέλετε
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τες σε ροδέλες, κόψτε τις φράουλες στη μέση. Βάλτε σε μπολ στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες. Μόλις παγώσουν αρκετά, όχι υπερβολικά όμως, βγάλτε τες από την κατάψυξη και αλέστε τες στο μπλέντερ (με την άχνη αν θέλετε). Για να διευκολύνετε τη διαδικασία, ρίξτε στο μπλέντερ λίγο κρύο νερό ή γάλα. Μόλις το μείγμα γίνει κρεμώδες, το παγωτό σας είναι έτοιμο.
Tip
*Μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας, σιρόπι ή και άλλα φρούτα που θέλεις!
*Για πιό αφράτο και πλούσιο αποτέλεσμα προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος αντί για γάλα ή νερό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...