Μπορεί να χειμώνιασε για τα καλά αλλά για τους λάτρεις του παγωτού δεν έχει σημασία! Η παρασκευή παγωτού φαντάζει από τα πιο χρονοβόρα πράγματα για κάποιον που θέλει το παγωτό του και το θέλει τώρα, χωρίς κόπο και επαγγελματικά σκεύη για να το φτιάξει. Επίσης είναι ένα πολύ υγιεινό γλυκό γιατί φτιάχνετε μόνο με φρέσκα φρούτα και γάλα!
Υλικά
3 ώριμες μπανάνες
5 φράουλες
κρύο γάλα ή νερό
Λίγη άχνη αν θέλετε
3 ώριμες μπανάνες
5 φράουλες
κρύο γάλα ή νερό
Λίγη άχνη αν θέλετε
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τες σε ροδέλες, κόψτε τις φράουλες στη μέση. Βάλτε σε μπολ στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες. Μόλις παγώσουν αρκετά, όχι υπερβολικά όμως, βγάλτε τες από την κατάψυξη και αλέστε τες στο μπλέντερ (με την άχνη αν θέλετε). Για να διευκολύνετε τη διαδικασία, ρίξτε στο μπλέντερ λίγο κρύο νερό ή γάλα. Μόλις το μείγμα γίνει κρεμώδες, το παγωτό σας είναι έτοιμο.
Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τες σε ροδέλες, κόψτε τις φράουλες στη μέση. Βάλτε σε μπολ στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες. Μόλις παγώσουν αρκετά, όχι υπερβολικά όμως, βγάλτε τες από την κατάψυξη και αλέστε τες στο μπλέντερ (με την άχνη αν θέλετε). Για να διευκολύνετε τη διαδικασία, ρίξτε στο μπλέντερ λίγο κρύο νερό ή γάλα. Μόλις το μείγμα γίνει κρεμώδες, το παγωτό σας είναι έτοιμο.
Tip
*Μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας, σιρόπι ή και άλλα φρούτα που θέλεις!
*Για πιό αφράτο και πλούσιο αποτέλεσμα προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος αντί για γάλα ή νερό!
*Μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας, σιρόπι ή και άλλα φρούτα που θέλεις!
*Για πιό αφράτο και πλούσιο αποτέλεσμα προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος αντί για γάλα ή νερό!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου