Υλικά
1 1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό
2 1/2 φλ. φρεσκοστυμμένο και σουρωμένο χυμό λεμονιού
2 φλ. κόκκινο χυμό (cranberry, βύσσινο, κτλ) ή 5-6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Ροδέλες λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάστε το σιρόπι μια μέρα πριν: Ρίξτε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα
κατσαρολάκι, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Αφήστε το σιρόπι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίξτε το χυμό λεμονιού, τον κόκκινο χυμό της επιλογής σας, και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε σταδιακά το σιρόπι ώστε να κάνετε τη ροζ λεμονάδα σας όσο γλυκιά θέλετε. Βάλτε τη σε μια γυάλινη κανάτα και αφήστε τη στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι το σερβίρισμα. Για το σερβίρισμα, προσθέστε παγάκια και γαρνίρετε με ροδέλες λεμονιού.
ΤΙΡ
*Μια εύκολη και ωραία ιδέα για παιδικό πάρτυ, ή οικονομική λύση για βάφτιση!
*Αντί για ζάχαρη χρησιμοποιήστε φρουκτόζη ή στέβια για πιό υγιεινή!
*Ο κόκκινος χυμός προσθέτει μια άλλη γεύση στην λεμονάδα σου, αλλά αν δεν θέλεις βάλε χρώμα ζαχαροπλαστικής!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου