Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σπιτικές σοκοφρέτες

Πολύ εύκολες, γρήγορες σπιτικές σοκοφρέτες, υγιεινές και οικονομικές!
Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα
3 κούπες δημητριακά (της αρεσκείας σου)
1/2 κούπα χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς
2 κ.σ. μαργαρίνη
Ξύσμα απο πορτοκάλι ή λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ψιλόκοψε την σοκολάτα και βαλ'την να λιώσει μαζί με την μαργαρίνη σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ βάλε το ξύσμα, τους ξηρούς καρπούς και τα δημητριακά, ρίξε την λιωμένη σοκολάτα μέσα ανακάτεψε γρήγορα πολύ καλά να πάει παντού η σοκολάτα. Σε μια κλασσική  μακρόστενη φόρμα για κέικ στρώσε αντικολλητικό χαρτί ρίξε εκεί μέσα το μείγμα, σκέπασε με το χαρτί που περισσεύει, πίεσε καλά να ενωθεί και να είναι ίσιο βάλτο στο ψυγείο 2 ώρες. Μετά βγάλε απ'το ψυγείο και αφαίρεσε απ'την φόρμα κόψε σε κομμάτια πάχους 2 δαχτύλων κι έτοιμες!
ΤΙΡ
Προσωπικά  χρησιμοποιώ δημητριακά με μέλι και βάζω και 2κ.σ. με μέλι επιπλέον μέσα στο μπολ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια