Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
2 κόκκινα μήλα τριμμένα
2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
6 κ.σ. ζάχαρη (καστανή ή λευκή)
1 1/2 κ.σ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο σκόνη
5 κ.σ. σταφίδα
3 1/2 ζάχαρη (καστανή ή λευκή) επιπλέον για πασπάλισμα
1 φύλλο σφολιάτας
2 κόκκινα μήλα τριμμένα
2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
6 κ.σ. ζάχαρη (καστανή ή λευκή)
1 1/2 κ.σ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο σκόνη
5 κ.σ. σταφίδα
3 1/2 ζάχαρη (καστανή ή λευκή) επιπλέον για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Αν αγοράσεις σφολιάτα κατεψυγμένη, την αφήνεις να ξεπαγώσει στην συντήρηση ένα βράδυ, για να μπορέσεις να τη χρησιμοποιήσεις. Στον τρίφτη με τη χοντρή επιφάνεια τρίβεις και στύβεις τα μήλα πολύ καλά για να φύγει ο χυμός τους. Ανοίγεις προσεκτικά τη σφολιάτα και ρίχνεις τη λιωμένη μαργαρίνη. Το απλώνεις για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια προσθέτεις το μήλο και το απλώνεις και αυτό καλά σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Ρίχνεις την καστανή ζάχαρη από πάνω καλύπτοντας τα τριμμένα μήλα και προσθέτεις και την κανέλα και το γαρύφαλλο να πάνε παντού. Βάζεις τις σταφίδες κατά μήκος του φύλλου από άκρη σε άκρη σε μία λωρίδα στο κέντρο του. Με μεγάλη προσοχή τυλίγεις τη σφολιάτα σε ρολό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) κόβεις το ρολό σε 10 ίσα μέρη. Ανάβεις το φούρνο στους 180°C να προθερμανθεί και τοποθετείς τη σχάρα στη μεσαία σκάλα του φούρνου. Σε ένα ταψί στρώνεις μια λαδόκολλα. Βάζεις τα ρολά ξαπλωτά το ένα δίπλα στο άλλο με τις σπείρες προς τα πάνω (να μοιάζει σαν σαλιγκάρι). Πασπαλίζεις με την επιπλέον ζάχαρη και ψήνεις για 30 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει λίγο και σερβίρεις με κανέλλα και παγωτό!
Αν αγοράσεις σφολιάτα κατεψυγμένη, την αφήνεις να ξεπαγώσει στην συντήρηση ένα βράδυ, για να μπορέσεις να τη χρησιμοποιήσεις. Στον τρίφτη με τη χοντρή επιφάνεια τρίβεις και στύβεις τα μήλα πολύ καλά για να φύγει ο χυμός τους. Ανοίγεις προσεκτικά τη σφολιάτα και ρίχνεις τη λιωμένη μαργαρίνη. Το απλώνεις για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια προσθέτεις το μήλο και το απλώνεις και αυτό καλά σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Ρίχνεις την καστανή ζάχαρη από πάνω καλύπτοντας τα τριμμένα μήλα και προσθέτεις και την κανέλα και το γαρύφαλλο να πάνε παντού. Βάζεις τις σταφίδες κατά μήκος του φύλλου από άκρη σε άκρη σε μία λωρίδα στο κέντρο του. Με μεγάλη προσοχή τυλίγεις τη σφολιάτα σε ρολό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) κόβεις το ρολό σε 10 ίσα μέρη. Ανάβεις το φούρνο στους 180°C να προθερμανθεί και τοποθετείς τη σχάρα στη μεσαία σκάλα του φούρνου. Σε ένα ταψί στρώνεις μια λαδόκολλα. Βάζεις τα ρολά ξαπλωτά το ένα δίπλα στο άλλο με τις σπείρες προς τα πάνω (να μοιάζει σαν σαλιγκάρι). Πασπαλίζεις με την επιπλέον ζάχαρη και ψήνεις για 30 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει λίγο και σερβίρεις με κανέλλα και παγωτό!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου