Υλικά
1 λίτρο γάλα
9 αυγά
300γρ. ζάχαρη
15γρ. μαστίχα τριμμένη
Για την καραμέλα:
250γρ. ζάχαρη
50γρ. γλυκόζη
100γρ. νερό
1 λίτρο γάλα
9 αυγά
300γρ. ζάχαρη
15γρ. μαστίχα τριμμένη
Για την καραμέλα:
250γρ. ζάχαρη
50γρ. γλυκόζη
100γρ. νερό
Εκτέλεση
Βάλτε τα υλικά για την καραμέλα
σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να
ζεσταθούν μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Έπειτα μοιράστε την σε φορμάκια. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα υλικά για την κρέμα και με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα χτυπάτε καλά. Μόλις αναδειχθούν καλά, βάζετε σε κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθούν και ανακατεύετε συνέχεια. ΔΕΝ πρέπει να βράσουν. Μοιράστε την ρευστή κρέμα στα φορμάκια και τα ψήστε σε μπεν-μπαρί (βάλτε, δηλαδή, τα φαρμάκια σε ταψί με νερό, με προσοχή να μην πέσει νερό μέσα στο γλυκό) για 45 λεπτά στους 200-220°C. Αφήστε έξω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε τα στο ψυγείο μόλις κρυώσουν τα σερβίρετε!
Βάλτε τα υλικά για την καραμέλα
σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να
ζεσταθούν μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Έπειτα μοιράστε την σε φορμάκια. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα υλικά για την κρέμα και με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα χτυπάτε καλά. Μόλις αναδειχθούν καλά, βάζετε σε κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθούν και ανακατεύετε συνέχεια. ΔΕΝ πρέπει να βράσουν. Μοιράστε την ρευστή κρέμα στα φορμάκια και τα ψήστε σε μπεν-μπαρί (βάλτε, δηλαδή, τα φαρμάκια σε ταψί με νερό, με προσοχή να μην πέσει νερό μέσα στο γλυκό) για 45 λεπτά στους 200-220°C. Αφήστε έξω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε τα στο ψυγείο μόλις κρυώσουν τα σερβίρετε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου