Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρέμα καραμελέ με μαστίχα

Υλικά
1 λίτρο γάλα
9 αυγά
300γρ. ζάχαρη
15γρ. μαστίχα τριμμένη
Για την καραμέλα:
250γρ. ζάχαρη
50γρ. γλυκόζη
100γρ. νερό
Εκτέλεση
Βάλτε τα υλικά για την καραμέλα
σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να
ζεσταθούν μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Έπειτα μοιράστε την σε φορμάκια. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα υλικά για την κρέμα και με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα χτυπάτε καλά. Μόλις αναδειχθούν καλά, βάζετε σε κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθούν και ανακατεύετε συνέχεια. ΔΕΝ πρέπει να βράσουν. Μοιράστε την ρευστή κρέμα στα φορμάκια και τα ψήστε σε μπεν-μπαρί (βάλτε, δηλαδή, τα φαρμάκια σε ταψί με νερό, με προσοχή να μην πέσει νερό μέσα στο γλυκό) για 45 λεπτά στους 200-220°C. Αφήστε έξω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε τα στο ψυγείο μόλις κρυώσουν τα σερβίρετε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...