Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρέμα καραμελέ με μαστίχα

Υλικά
1 λίτρο γάλα
9 αυγά
300γρ. ζάχαρη
15γρ. μαστίχα τριμμένη
Για την καραμέλα:
250γρ. ζάχαρη
50γρ. γλυκόζη
100γρ. νερό
Εκτέλεση
Βάλτε τα υλικά για την καραμέλα
σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να
ζεσταθούν μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Έπειτα μοιράστε την σε φορμάκια. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα υλικά για την κρέμα και με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα χτυπάτε καλά. Μόλις αναδειχθούν καλά, βάζετε σε κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθούν και ανακατεύετε συνέχεια. ΔΕΝ πρέπει να βράσουν. Μοιράστε την ρευστή κρέμα στα φορμάκια και τα ψήστε σε μπεν-μπαρί (βάλτε, δηλαδή, τα φαρμάκια σε ταψί με νερό, με προσοχή να μην πέσει νερό μέσα στο γλυκό) για 45 λεπτά στους 200-220°C. Αφήστε έξω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε τα στο ψυγείο μόλις κρυώσουν τα σερβίρετε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια