Η κλασσική φασολάδα... στη νεότερη version της! Μια κρύα σαλάτα!
Υλικά (4-6 άτομα)
2 φλ. ξερά φασόλια
3-4 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό! Την επόμενη μέρα βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει 5 εκατοστά. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά με το νερό αυτό και μετά τα σουρώνουμε. Αλλάζουμε το νερό και πάλι προσέχουμε να καλύπτει τα φασόλια. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνιου (όσο δυνατό το θέλουμε), το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε όλα μαζί. Βάζουμε τα φασόλια σε μια σαλατιέρα. Στην ίδια σαλατιέρα βάζουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα, περιχύνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού όλα τα υλικά. Αφήνουνε 10' να αναδειχθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου