Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαλάτα φασόλια

Η κλασσική φασολάδα... στη νεότερη version της! Μια κρύα σαλάτα!

Υλικά (4-6 άτομα)
2 φλ. ξερά φασόλια
3-4 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό! Την επόμενη μέρα βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει 5 εκατοστά. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά με το νερό αυτό και μετά τα σουρώνουμε. Αλλάζουμε το νερό και πάλι προσέχουμε να καλύπτει τα φασόλια. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνιου (όσο δυνατό το θέλουμε), το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε όλα μαζί. Βάζουμε τα φασόλια σε μια σαλατιέρα. Στην ίδια σαλατιέρα βάζουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα, περιχύνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού όλα τα υλικά. Αφήνουνε 10' να αναδειχθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...