Για τους λάτρεις των μανιταριών και της υγιεινής διατροφής, υπάρχει μια λαχταριστή και πανεύκολη συνταγή πίτας που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
300γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα Cottage Cheese
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος light 3%
1/2 άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το λάδι και προσθέτετε το κρεμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα σωτάρετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τον άνηθο, ανακατεύετε και τα αφήνετε να ψηθούν για άλλα 10 λεπτά. Μόλις ψηθούν, παίρνετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε τα υλικά με το cottage cheese. Στρώνετε το φύλλο της σφολιάτας σε ένα ταψάκι να χωράει η σφολιάτα (24 εκατοστά) και βάζετε τη γέμιση. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αφήνετε τη πίτα να ψηθεί για περίπου 1 ώρα (ανάλογα τον φούρνο). Αφήνετε να κρυώσει λίγο (αν την κόψετε αμέσως θα χυθεί η γέμιση στο ταψί) κι έτοιμη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου