Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρυζόγαλο

Υλικά
3/4 φλ. λευκό ρύζι
2 φλ. γάλα
1/3 φλ. ζάχαρη
1/4 κ.γλ. αλάτι
1 αβγό χτυπημένο
1κ.σ. βούτυρο
2 βανιλίνες

Εκτέλεση
Ρίξτε 1 1/2 κούπα νερό σε ένα
κατσαρολάκι και βάλτε να βράσει. Ρίξτε μέσα το ρύζι, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το κατσαρολάκι και αφήστε το να σιγοβράζει για 20 λεπτά μέχρι να γίνει. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι αναμείξτε 1 1/2 κούπα από το μαγειρεμένο ρύζι, 1 1/2 κούπα γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεστάνετέ το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες, για 15 με 20 λεπτά. Ρίξτε μέσα το υπόλοιπο γάλα, το χτυπημένο αβγό. Αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντάς το συνεχώς. Βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε μέσα το βούτυρο και τις βανιλίνες και ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε με κανέλα ή μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.

Tip
*Αν θέλετε πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, επιλέξτε ρύζι τύπου καρολίνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...