Υλικά
3/4 φλ. λευκό ρύζι
2 φλ. γάλα
1/3 φλ. ζάχαρη
1/4 κ.γλ. αλάτι
1 αβγό χτυπημένο
1κ.σ. βούτυρο
2 βανιλίνες
Εκτέλεση
Ρίξτε 1 1/2 κούπα νερό σε ένα
κατσαρολάκι και βάλτε να βράσει. Ρίξτε μέσα το ρύζι, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το κατσαρολάκι και αφήστε το να σιγοβράζει για 20 λεπτά μέχρι να γίνει. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι αναμείξτε 1 1/2 κούπα από το μαγειρεμένο ρύζι, 1 1/2 κούπα γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεστάνετέ το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες, για 15 με 20 λεπτά. Ρίξτε μέσα το υπόλοιπο γάλα, το χτυπημένο αβγό. Αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντάς το συνεχώς. Βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε μέσα το βούτυρο και τις βανιλίνες και ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε με κανέλα ή μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.
Tip
*Αν θέλετε πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, επιλέξτε ρύζι τύπου καρολίνα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου