Υλικά
2 φλ αλεύρι
1/2 φλ γάλα
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
1/2 κ.γ. μπεϊκιν
1/4 φλ μαργαρίνη
Πασπάλισε με: Γραβιέρα τριμμένη ή Σουσάμι ή Ροζ αλάτι (Ιμαλαϊων) ή Πάπρικα ή Δενδρολίβανο ή Μπούκοβο
2 φλ αλεύρι
1/2 φλ γάλα
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
1/2 κ.γ. μπεϊκιν
1/4 φλ μαργαρίνη
Πασπάλισε με: Γραβιέρα τριμμένη ή Σουσάμι ή Ροζ αλάτι (Ιμαλαϊων) ή Πάπρικα ή Δενδρολίβανο ή Μπούκοβο
Εκτέλεση
Κοσκίνισε το αλεύρι, το μπεϊκιν και το αλάτι σε ένα μπολ. Κόψε τη μαργαρίνη σε μικρά κομματάκια και τρίψε το με τα δάκτυλα μέσα στο αλευρι, μέχρι να γίνει η ζύμη ψίχουλα. Πρόσθεσε το γάλα και το αυγό και ζύμωσε με τα δάκτυλα μέχρι να έχεις μια σφιχτή ζύμη. Άνοιξε τη ζύμη με πλάστη και κόψε σε επιθυμητό σχήμα, μπορείς να τα κόψεις τετράγωνα με ένα μαχαίρι ή με κουπ σε διάφορα σχήματα, πασπάλισε με τυρί, σουσάμι, αλάτι, πάπρικα ή ότι άλλο θέλεις! Τρύπησε την επιφάνεια από κάθε κρακεράκι με ενα πιρούνι, και ψήσε τα στους 180°C για 20 λεπτά.
Κοσκίνισε το αλεύρι, το μπεϊκιν και το αλάτι σε ένα μπολ. Κόψε τη μαργαρίνη σε μικρά κομματάκια και τρίψε το με τα δάκτυλα μέσα στο αλευρι, μέχρι να γίνει η ζύμη ψίχουλα. Πρόσθεσε το γάλα και το αυγό και ζύμωσε με τα δάκτυλα μέχρι να έχεις μια σφιχτή ζύμη. Άνοιξε τη ζύμη με πλάστη και κόψε σε επιθυμητό σχήμα, μπορείς να τα κόψεις τετράγωνα με ένα μαχαίρι ή με κουπ σε διάφορα σχήματα, πασπάλισε με τυρί, σουσάμι, αλάτι, πάπρικα ή ότι άλλο θέλεις! Τρύπησε την επιφάνεια από κάθε κρακεράκι με ενα πιρούνι, και ψήσε τα στους 180°C για 20 λεπτά.
ΤΙΡ
*Μόλις τα βγάλετε θα είναι ακόμα πολύ μαλακά, θα σκληρύνουν όμως όσο κρυώνουν!
*Πασπάλισε με ότι θέλεις και φτιαξε την δική σου γεύση!
*Όσο πιό λεπτά είναι τόσο πιό τραγανά θα γίνουν!
*Μόλις τα βγάλετε θα είναι ακόμα πολύ μαλακά, θα σκληρύνουν όμως όσο κρυώνουν!
*Πασπάλισε με ότι θέλεις και φτιαξε την δική σου γεύση!
*Όσο πιό λεπτά είναι τόσο πιό τραγανά θα γίνουν!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου