Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρακεράκια

Υλικά
2 φλ αλεύρι
1/2 φλ γάλα
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
1/2 κ.γ. μπεϊκιν
1/4 φλ μαργαρίνη
Πασπάλισε με: Γραβιέρα τριμμένη ή Σουσάμι ή Ροζ αλάτι (Ιμαλαϊων) ή Πάπρικα  ή Δενδρολίβανο ή Μπούκοβο
Εκτέλεση
Κοσκίνισε το αλεύρι, το μπεϊκιν και το αλάτι σε ένα μπολ. Κόψε τη μαργαρίνη σε μικρά κομματάκια και τρίψε το με τα δάκτυλα μέσα στο αλευρι, μέχρι να γίνει η ζύμη ψίχουλα. Πρόσθεσε το γάλα και το αυγό και ζύμωσε με τα δάκτυλα μέχρι να έχεις μια σφιχτή ζύμη. Άνοιξε τη ζύμη με πλάστη και κόψε σε επιθυμητό σχήμα, μπορείς να τα κόψεις τετράγωνα με ένα μαχαίρι ή με κουπ σε διάφορα σχήματα, πασπάλισε με τυρί, σουσάμι, αλάτι, πάπρικα ή ότι άλλο θέλεις! Τρύπησε την επιφάνεια από κάθε κρακεράκι με ενα πιρούνι, και ψήσε τα στους 180°C για 20 λεπτά.
ΤΙΡ
*Μόλις τα βγάλετε θα είναι ακόμα πολύ μαλακά, θα σκληρύνουν όμως όσο κρυώνουν!
*Πασπάλισε με ότι θέλεις και φτιαξε την δική σου γεύση!
*Όσο πιό λεπτά είναι τόσο πιό τραγανά θα γίνουν!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...