Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπιφτέκια

Υλικά
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά και ½ κιλό χοιρινό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 αυγά
½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί να μουλιασμένο σε γάλα ή νερό
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση
Στραγγίξτε το ψωμί πολύ καλά. Αναμείξτε και ζυμώστε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ψήστε, ανάψτε πρώτα το γκριλ στον φούρνο και έπειτα πλάστε τα μπιφτέκια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί. Βάλτε τα στον φούρνο, στο γκριλ και αφήστε να ψηθούν το πολύ για μισή ώρα, αφού τα γυρίσετε μετά από δεκαπέντε λεπτά για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

ΤΙΡ
Για να τσεκάρετε την γεύση, αν δεν θέλετε να δοκιμάσετε ωμό τον κιμά τηγανίστε ένα μικρό κομμάτι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...