Υλικά
1 κούπα αλεύρι
2κ.γ. baking powder
1/4 κούπας ζάχαρη
2 πρέζες κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό χτυπημένο
1/2 κούπα γάλα
1κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κούπα κομματάκια μήλου
κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα (1/4 κούπας ζάχαρη και 1κ.γ. κανέλα αναμειγμένα)
1 χούφτα καρύδια
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1 κούπα αλεύρι
2κ.γ. baking powder
1/4 κούπας ζάχαρη
2 πρέζες κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό χτυπημένο
1/2 κούπα γάλα
1κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κούπα κομματάκια μήλου
κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα (1/4 κούπας ζάχαρη και 1κ.γ. κανέλα αναμειγμένα)
1 χούφτα καρύδια
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Έπειτα προσθέστε το χτυπημένο αυγό και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ρίξτε μέσα τα μήλα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Ρίξτε κουταλιές του μείγματος μέσα στην κατσαρόλα και τηγανίστε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα, για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλτε τους σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν, για λίγα λεπτά. Αλλάξτε πιάτο και πασπαλίστε τους λουκουμάδες με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας, τα καρύδια και σερβίρετε.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Έπειτα προσθέστε το χτυπημένο αυγό και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ρίξτε μέσα τα μήλα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Ρίξτε κουταλιές του μείγματος μέσα στην κατσαρόλα και τηγανίστε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα, για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλτε τους σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν, για λίγα λεπτά. Αλλάξτε πιάτο και πασπαλίστε τους λουκουμάδες με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας, τα καρύδια και σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου