Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λουκουμάδες μήλου

Υλικά
1 κούπα αλεύρι
2κ.γ. baking powder
1/4 κούπας ζάχαρη
2 πρέζες κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό χτυπημένο
1/2 κούπα γάλα
1κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κούπα κομματάκια μήλου
κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα (1/4 κούπας ζάχαρη και 1κ.γ. κανέλα αναμειγμένα)
1 χούφτα καρύδια
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Έπειτα προσθέστε το χτυπημένο αυγό και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ρίξτε μέσα τα μήλα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Ρίξτε κουταλιές του μείγματος μέσα στην κατσαρόλα και τηγανίστε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα, για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλτε τους σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν, για λίγα λεπτά. Αλλάξτε πιάτο και πασπαλίστε τους λουκουμάδες με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας, τα καρύδια και σερβίρετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...