Υλικά (6 ποτήρια)
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ζαχαρούχο γαλα
χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ (μοσχολέμονα) βιολογικά (να μην είναι κερωμένα)
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι βιολογικό
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ζαχαρούχο γαλα
χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ (μοσχολέμονα) βιολογικά (να μην είναι κερωμένα)
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι βιολογικό
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και του λάιμ. Σε ποτήρια που σας αρέσουν (χαμηλά ή για μαρτίνι, κρασί, κτλ) μοιράζουμε την κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει για 1 ώρα. Μπορούμε να σερβίρουμε τη μους: πασπαλισμένη με θρυμματισμένα μπισκότα, ή ξύσμα ή φλοίδες λεμονιού ή μοσχολέμονου ή φυλλαράκια λεμονιάς!
Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και του λάιμ. Σε ποτήρια που σας αρέσουν (χαμηλά ή για μαρτίνι, κρασί, κτλ) μοιράζουμε την κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει για 1 ώρα. Μπορούμε να σερβίρουμε τη μους: πασπαλισμένη με θρυμματισμένα μπισκότα, ή ξύσμα ή φλοίδες λεμονιού ή μοσχολέμονου ή φυλλαράκια λεμονιάς!
Tip
*Όλα τα μπισκότα βανίλιας ή σπασμένα κουλουράκια τής ταιριάζουν.
*Η ποσότητα των λάιμ που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από το πόσο χυμώδη είναι. Ή από το πόσο δυνατή γεύση θέλετε να έχει!
*Για πιό κλασσικό κίτρινο χρώμα προσθέστε μερικές σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής κατά το χτύπημα στο μίξερ!
*Όλα τα μπισκότα βανίλιας ή σπασμένα κουλουράκια τής ταιριάζουν.
*Η ποσότητα των λάιμ που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από το πόσο χυμώδη είναι. Ή από το πόσο δυνατή γεύση θέλετε να έχει!
*Για πιό κλασσικό κίτρινο χρώμα προσθέστε μερικές σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής κατά το χτύπημα στο μίξερ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου