Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ντιπ ελιάς

Υλικά
80 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
4 σκελίδες σκόρδο χωρίς το φύτρο
2 αντζούγιες
1 κουταλιά σούπας κάπαρη στραγγισμένη
1 ξερή πιπερίτσα τσίλι χωρίς τα σπόρια
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός του ελαιόλαδου, του λεμονιού και του αλατοπίπερου, στο μπλέντερ και τα χτυπάτε. Προσθέτετε σταδιακά ελαιόλαδο, όσο παχύρρευστο θέλετε, και χτυπάτε λίγο ακόμα. Στο τέλος προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια