Υλικά
80 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
4 σκελίδες σκόρδο χωρίς το φύτρο
2 αντζούγιες
1 κουταλιά σούπας κάπαρη στραγγισμένη
1 ξερή πιπερίτσα τσίλι χωρίς τα σπόρια
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
80 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
4 σκελίδες σκόρδο χωρίς το φύτρο
2 αντζούγιες
1 κουταλιά σούπας κάπαρη στραγγισμένη
1 ξερή πιπερίτσα τσίλι χωρίς τα σπόρια
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός του ελαιόλαδου, του λεμονιού και του αλατοπίπερου, στο μπλέντερ και τα χτυπάτε. Προσθέτετε σταδιακά ελαιόλαδο, όσο παχύρρευστο θέλετε, και χτυπάτε λίγο ακόμα. Στο τέλος προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται!
Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός του ελαιόλαδου, του λεμονιού και του αλατοπίπερου, στο μπλέντερ και τα χτυπάτε. Προσθέτετε σταδιακά ελαιόλαδο, όσο παχύρρευστο θέλετε, και χτυπάτε λίγο ακόμα. Στο τέλος προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου