Υλικά
8 φύλλα κρούστας
4 αυγά
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. κίτρινα τυριά (της αρεσκείας σας)
1/2 κ.γλ. baking powder
50 γρ. ελαιόλαδο
300γρ φέτα τριμμένη
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
Αλάτι (αν χρειάζεται)
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπήστε σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και το baking powder. Προσθέστε τα τυριά και ανακατέψτε.Βάλτε αλάτι ανάλογα με τα τυριά και το γούστο σας, πιπέρι, τις πιπεριές. Λαδώστε ένα πυρέξ ή ταψί, με τοιχώματα, χωρητικότητας 1,5-2 λίτρα. Απλώστε τέσσερα φύλλα στον πάτο, λαδώστε τα ανά ένα (φύλλο, ελαφρώς λάδωμα, κοκ). Αν προεξέχουν αφήστε το περίσσευμα έξω. Αδειάστε το μείγμα πάνω στα φύλλα. Σκεπάστε με το άλλα 4 φύλλα ή γυρίστε αυτά που περίσσεψαν απ'τον πάτο και μην βάζετε άλλα! Τρυπήστε με μαχαίρι, χαράζοντας τα καμμάτια. Πασπαλίστε με σουσάμι, αν θέλετε. Ψήστε στη χαμηλή θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς όμως για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου