Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τυρόπιτα

Υλικά
8 φύλλα κρούστας
4 αυγά
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. κίτρινα τυριά (της αρεσκείας σας)
1/2 κ.γλ. baking powder
50 γρ. ελαιόλαδο
300γρ φέτα τριμμένη
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
Αλάτι (αν χρειάζεται)
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπήστε σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και το baking powder. Προσθέστε τα τυριά και ανακατέψτε.Βάλτε αλάτι ανάλογα με τα τυριά και το γούστο σας, πιπέρι, τις πιπεριές. Λαδώστε ένα πυρέξ ή ταψί, με τοιχώματα, χωρητικότητας 1,5-2 λίτρα. Απλώστε τέσσερα φύλλα στον πάτο, λαδώστε τα ανά ένα (φύλλο, ελαφρώς λάδωμα, κοκ). Αν προεξέχουν αφήστε το περίσσευμα έξω. Αδειάστε το μείγμα πάνω στα φύλλα. Σκεπάστε με το άλλα 4 φύλλα ή γυρίστε αυτά που περίσσεψαν απ'τον πάτο και μην βάζετε άλλα!  Τρυπήστε με μαχαίρι, χαράζοντας τα καμμάτια. Πασπαλίστε με σουσάμι, αν θέλετε. Ψήστε στη χαμηλή θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς όμως για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που θέλεις να σερβίρεις το πλατώ! Εξαρτάται λοιπόν την τοποθεσία που θα γίνει η δεξίωση, τον εποχή αλλά τους καλεσμένους και τον λόγο (γενέθλια, βάπτιση, φιλική συγκέντρωση). Στο ρεζουμέ της υπόθεσης... Σέρβιρε τα τυριά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια επάνω σε μια ξύλινη τυριέρα ή ένα ξύλο κοπής ή ένα όμορφο μεγάλο ίσιο πιάτο. Φρόντισε ώστε να συνυπάρχουν μαλακά και σκληρά τυριά, ήπια και πιο πικάντικα, φρέσκα και πιο ώριμα. Πρόσεξε να είναι καλά διαχωρισμένα και να μην εφάπτονται το ένα με το άλλο, να έχουν απόσταση γίνεται μεταξύ τους. Για να το πετύχεις, μπορείς να γεμίσουμε τα κενά με  καρύδια, σταφύλια ή αποξηραμένα φρούτα  ώστε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το άρωμά τους. Τα σκληρά τυρι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Αυτό το γλυκό σαφώς είναι έρωτας ειδικά το καλοκαίρι γιατί το συνοδεύεις και με παγωτακι!!! Εδώ έχω την πιο εύκολη συνταγή που μπορείς να βρεις και η επιτυχία είναι εγγυημένη! Μη σου φαίνονται πολλά τα υλικά, γιατί είναι τα αρωματικά! Υλικά ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. ζάχαρη 1φλ. σπορέλαιο 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη 1 μπείκιν πάουντερ 1 βανιλλίνη 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Λιγο γαρύφαλλο σκόνη 6 αυγά Για το σιρόπι 2 φλ. ζάχαρη 2 φ. νερό 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Χτυπάς πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά μαζι. Έπειτα βάζεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικα. Ανακάτεψε το αλεύρι με τα καρυδια και ριξτα μέσα στο μείγμα. Αυτό βοηθάει να μην κατέβουν στον πάτο τα καρύδια. Χτύπησε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και βάλε σε ταψάκι αντικολλητικό. Ψησε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και άφησε το στην άκρη. Σιροπιάζεις με χλιαρό σιρόπι και κρύα καρυδόπιτα!