Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τυρόπιτα

Υλικά
8 φύλλα κρούστας
4 αυγά
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. κίτρινα τυριά (της αρεσκείας σας)
1/2 κ.γλ. baking powder
50 γρ. ελαιόλαδο
300γρ φέτα τριμμένη
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
Αλάτι (αν χρειάζεται)
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπήστε σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και το baking powder. Προσθέστε τα τυριά και ανακατέψτε.Βάλτε αλάτι ανάλογα με τα τυριά και το γούστο σας, πιπέρι, τις πιπεριές. Λαδώστε ένα πυρέξ ή ταψί, με τοιχώματα, χωρητικότητας 1,5-2 λίτρα. Απλώστε τέσσερα φύλλα στον πάτο, λαδώστε τα ανά ένα (φύλλο, ελαφρώς λάδωμα, κοκ). Αν προεξέχουν αφήστε το περίσσευμα έξω. Αδειάστε το μείγμα πάνω στα φύλλα. Σκεπάστε με το άλλα 4 φύλλα ή γυρίστε αυτά που περίσσεψαν απ'τον πάτο και μην βάζετε άλλα!  Τρυπήστε με μαχαίρι, χαράζοντας τα καμμάτια. Πασπαλίστε με σουσάμι, αν θέλετε. Ψήστε στη χαμηλή θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς όμως για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...