Υλικά
1 φλ. βούτυρο μαλακωμένο
2 φλ. ζάχαρη
2 1/4 φλ. αλεύρι
4 αβγά
Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
1 φλ. βούτυρο μαλακωμένο
2 φλ. ζάχαρη
2 1/4 φλ. αλεύρι
4 αβγά
Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Σε μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τις 2 κούπες αλεύρι και 1/2 κούπα ζάχαρη. Απλώστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πιέστε το καλά στον πάτο. Ψήστε το για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να σφίξει και να πάρει χρυσό χρώμα. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε μαζί την υπόλοιπη 1 1/2 κούπα ζάχαρης και 1/4 κούπας αλεύρι. Προσθέστε τα αβγά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα πάνω από την ψημμένη κρούστα. Ψήστε για άλλα 20 λεπτά και έπειτα βγάλτε το γλυκό από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει, ώστε να σφίξουν και οι μπάρες. Κόψτε τις σε τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίστε τις με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Σε μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τις 2 κούπες αλεύρι και 1/2 κούπα ζάχαρη. Απλώστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πιέστε το καλά στον πάτο. Ψήστε το για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να σφίξει και να πάρει χρυσό χρώμα. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε μαζί την υπόλοιπη 1 1/2 κούπα ζάχαρης και 1/4 κούπας αλεύρι. Προσθέστε τα αβγά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα πάνω από την ψημμένη κρούστα. Ψήστε για άλλα 20 λεπτά και έπειτα βγάλτε το γλυκό από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει, ώστε να σφίξουν και οι μπάρες. Κόψτε τις σε τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίστε τις με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
ΤΙΡ
Μπορείτε να προσθέσετε στο 2ο μείγμα ξηρούςκαι καρπούς!
Μπορείτε να προσθέσετε στο 2ο μείγμα ξηρούςκαι καρπούς!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου