Υλικά
½ κιλό ρεβίθια
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κρεμμύδια
200 γραμμάρια παρμεζάνα
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Ελαιόλαδο
½ κιλό ρεβίθια
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κρεμμύδια
200 γραμμάρια παρμεζάνα
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια δώδεκα ώρες με τη μαγειρική σόδα. Ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε μαζί με αλάτι, ξαφρίζουμε κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα σουρώνουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε ένα πήλινο σκεύος, βάζουμε τα ρεβίθια, μαζί με τα κρεμμύδια, λίγο ελαιόλαδο και λίγο καθαρό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για μισή ώρα. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια δώδεκα ώρες με τη μαγειρική σόδα. Ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε μαζί με αλάτι, ξαφρίζουμε κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα σουρώνουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε ένα πήλινο σκεύος, βάζουμε τα ρεβίθια, μαζί με τα κρεμμύδια, λίγο ελαιόλαδο και λίγο καθαρό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για μισή ώρα. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου