Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρεμυδόσουπα

Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
10 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
Αλάτι
Ξύδι στις γεύσεις σας
Κρουτόν ή φέτες ψωμιού ψημένες στο οποίο προσθέτουμε και τυρί Parmesana
4 φλ. ζωμό λαχανικών
250 γρ. τυρί για γκρατινάρισμα (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή regato)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε μέχρι να μυρίσει λίγο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και λίγο αλάτι για να φύγουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε συχνά για 7-8 λεπτά και μειώνουμε την ένταση της φωτιάς. Αφήνουμε να γίνουν ανακατεύοντας όταν χρειάζεται,  μέχρι να ροδίσουν καλά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Βάζουμε και τον ζωμό και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε το grill και μεταφέρουμε την σούπα είτε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε
μεγάλο πυρίμαχο ανάλογα με το πώς θέλουμε να σερβίρουμε. Όταν η σούπα μας βράζει καλύπτουμε με τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με το τυρί. Τοποθετούμε το σκεύος στον
φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.
ΤΙΡ
Φυσικά αν το θέλετε για νηστίσιμο μην βάλετε τυριά! Σερβίρετε απλά με κρουτόν ή το ψωμί!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια