Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρεμυδόσουπα

Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
10 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
Αλάτι
Ξύδι στις γεύσεις σας
Κρουτόν ή φέτες ψωμιού ψημένες στο οποίο προσθέτουμε και τυρί Parmesana
4 φλ. ζωμό λαχανικών
250 γρ. τυρί για γκρατινάρισμα (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή regato)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε μέχρι να μυρίσει λίγο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και λίγο αλάτι για να φύγουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε συχνά για 7-8 λεπτά και μειώνουμε την ένταση της φωτιάς. Αφήνουμε να γίνουν ανακατεύοντας όταν χρειάζεται,  μέχρι να ροδίσουν καλά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Βάζουμε και τον ζωμό και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε το grill και μεταφέρουμε την σούπα είτε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε
μεγάλο πυρίμαχο ανάλογα με το πώς θέλουμε να σερβίρουμε. Όταν η σούπα μας βράζει καλύπτουμε με τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με το τυρί. Τοποθετούμε το σκεύος στον
φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.
ΤΙΡ
Φυσικά αν το θέλετε για νηστίσιμο μην βάλετε τυριά! Σερβίρετε απλά με κρουτόν ή το ψωμί!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...