Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά
1 μέτριο χταπόδι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτάλα ελαιόλαδο
Αλάτι (αν χρειάζεται) και πιπέρι
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
3 κ.σ .πελτέ
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το χταπόδι και
το βράζετε σε μία κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό. Μόλις μαλακώσει, το σουρώνετε χωρίς να πετάξετε το ζουμί , το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το κρατάτε σε ένα  μέρος. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ, το μαϊντανό και όσο αλατοπίπερο επιθυμείτε και αφήνετε να πάρει 2 βράσεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το χταπόδι και το αφήνετε να πάρει μία βράση, για 10 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, καθώς και το ζουμί που κρατήσατε από το βράσιμο του χταποδιού. Βάζετε το κοφτό μακαρονάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Τραχανάς...Πώς να τον φτιάξεις και πώς να το μαγειρέψεις!

Αυτή η εποχή, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι ιδανική για την παρασκευή τραχανά! Λιγότερο ή περισσότερο κάθε χρόνο φτιάχνουμε σπιτικό τραχανά! Σας προτείνω να κάνετε την συνταγή ...

Πέρλες βαλσάμικου

Πριν αρχίσεις, γέμισε ένα ψηλό ποτήρι νερού με ελαιόλαδο και βάλε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Το λάδι πρέπει να είναι πολύ κρύο, ώστε το βαλσάμικο ξύδι να κρυώσει πριν φτάσει στον πάτο του ποτηριού. Μόλις το λάδι είναι κρύο μπορείς να συνεχίσεις τη διαδικασία για τις πέρλες βαλσαμικού! Βάλε σε κρύο νερό 4 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλε 100 γραμμάρια