Υλικά
1 μέτριο χταπόδι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτάλα ελαιόλαδο
Αλάτι (αν χρειάζεται) και πιπέρι
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
3 κ.σ .πελτέ
1 μέτριο χταπόδι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτάλα ελαιόλαδο
Αλάτι (αν χρειάζεται) και πιπέρι
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
3 κ.σ .πελτέ
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το χταπόδι και
το βράζετε σε μία κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό. Μόλις μαλακώσει, το σουρώνετε χωρίς να πετάξετε το ζουμί , το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το κρατάτε σε ένα μέρος. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ, το μαϊντανό και όσο αλατοπίπερο επιθυμείτε και αφήνετε να πάρει 2 βράσεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το χταπόδι και το αφήνετε να πάρει μία βράση, για 10 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, καθώς και το ζουμί που κρατήσατε από το βράσιμο του χταποδιού. Βάζετε το κοφτό μακαρονάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει.
Πλένετε καλά το χταπόδι και
το βράζετε σε μία κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό. Μόλις μαλακώσει, το σουρώνετε χωρίς να πετάξετε το ζουμί , το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το κρατάτε σε ένα μέρος. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ, το μαϊντανό και όσο αλατοπίπερο επιθυμείτε και αφήνετε να πάρει 2 βράσεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το χταπόδι και το αφήνετε να πάρει μία βράση, για 10 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, καθώς και το ζουμί που κρατήσατε από το βράσιμο του χταποδιού. Βάζετε το κοφτό μακαρονάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου