Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

11 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάλεις στο ψυγείο

Αντίθετα με ότι πιστεύουν όλοι, ότι η ψύξη κάνει καλό σε όλα τα τρόφιμα, υπάρχουν κάποια που όχι μόνο δεν τα συντηρεί αλλά τα καταστρέφει.

Ντομάτες
Αν οι ντομάτες μπουν στην ψύξη θα σαπίσουν γρηγορότερα, καθώς αλλοιώνονται τα τοιχώματά τους.

Μπανάνες
Οι μπανάνες μπαίνουν στο ψυγείο μόνο αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία ωρίμανσης.

Πατάτες
Η ψύξη σκουραίνει τις πατάτες και μετατρέπει το άμυλο σε σάκχαρα καθιστώντας τις πιο γλυκές.

Κρεμμύδια
Ο ιδανικός χώρος για να φυλάει κανείς κρεμμύδια είναι ένα μέρος σκιερό μέσα στην κουζίνα.

Σκόρδο
Η ψύξη θα κάνει το σκόρδο σας να βγάλει βλασταράκια ενώ θα γεμίσει μυρωδιές το ψυγείο.

Αβοκάντο
Η ψύξη σταματά την ωρίμανση του αβοκάντο. Ενα κομμένα αβοκάντο που θέλουμε να διατηρηθεί για περισσότερο χρόνο είναι καλύτερα να το καταψύχουμε.

Μέλι
Η ψύξη κρυσταλλώνει το μέλι και το κάνει συμπαγές και γεμάτο κόκκους.

Καυτερές σάλτσες
Οι καυτερές σάλτσες, ειδικά αν έχουν ξύδι, στην ψύξη χάνουν τη γεύση τους και αλλάζει η συνοχή τους.

Πεπόνι
Στην περίπτωση που ένα πεπόνι δεν έχει κοπεί δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο γιατί η ψύξη επιταχύνει την ωρίμανσή του με τέτοιο ρυθμό που μπορεί να σαπίσει σε λίγες ώρες μόνο από την τοποθέτησή του στο ψυγείο.

Φρούτα
Ολα τα φρούτα πρέπει να ωριμάζουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπαχαρικά
Η υγρασία και το κρύο καταστρέφει τις γεύσεις τους και τα αρώματά τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...