Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κέικ σοκολάτας με sauce μερέντα

ΥΛΙΚΆ:
4 ασπράδια
4 κρόκους
50 γρ. λάδι
150 γρ. γάλα
50 γρ. νερό
50 γρ. καφέ φίλτρου φουντούκι
50 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. κακάο
Αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού
Στη μύτη του κουταλιού γλυκού μαγειρική σόδα
Σος:
30 γρ. γάλα
2 κ.σ. μερέντα
1 κ.σ. μαργαρίνη
30 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Φτιάχνουμε τον καφέ φίλτρου μέτριο και τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε σε μαρέγκα τ'ασπράδια, τους κρόκους με όση ζάχαρη θέλουμε ανάλογα με τις γευσεις μας, μόλις ασπρισουν προσθέτουμε ένα ένα και τα υπόλοιπα υγρά υλικά, λάδι, γάλα, καφέ, νερό και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ αλεύρι (όσο πάρει) , κακάο, μπέικιν, ξύσμα, φουντούκια. Μόλις τα χτυπήσουμε και γίνει ενα παχύρευστο μείγμα ανακατεύουμε τον χυμό με ελάχιστη σόδα να αφρίσει και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα. Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ, και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50' ανάλογα το φούρνο!
Σος: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ, ζεσταίνουμε το γαλα και το ρίχνουμε πάνω ανακατεύοντας μέχρι την ομογενοποίηση. Την βάζουμε στο κέικ όταν κρυώσει!

Καλή Επιτυχία & Καλή Όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...