Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mille feuille/Μιλφέιγ


ΥΛΙΚΆ:

Φύλλα
2 φύλλα σφολιάτας
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Κρέμα Πατισερί
α) 500 γρ. γαλα
40 γρ. αυγά
β)50 γρ. αυγά
40 γρ. κρόκοι
γ) 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
δ)50 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορν φλάουρ
ε)300 γρ. κρέμα γάλακτος καλά χτυπημένη

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Φύλλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε δύο ταψιά κουζίνας με λαδόκολα.
Τοποθετούμε σε κάθε ταψί από ένα φύλλο
σφολιάτας κομμένο στη μέση κάθετα έτσι
ώστε να έχουμε 4 κομμάτια. Πασπαλίζουμε
τις σφολιάτες πάνω κάτω με τη ζάχαρη άχνη.
Τρυπάμε πολύ καλά με πιρούνι τις σφολιάτες
και τις ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Δέκα λεπτά
πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε τις
σφολιάτες από τον φούρνο και τις πιέζουμε
ελαφρώς με ένα άλλο ταψί για να φύγει ο αέρας. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Κρέμα Πατισερί: Στο κρύο γάλα εκτός φωτιάς ανακατεύουμε το α' να διαλυθεί καλά το αυγό κ το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.Σε μπολ χτυπάμε καλά το β' με σύρμα κ βάζουμε και το γ' μόλις γίνει ένα μείγμα προσθέτουμε σταδιακά κ το δ' κοσκινισμένο. Όταν πάρει την πρώτη βράση το α', ρίχνουμε το βγδ' μέσα στο α' και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην καεί (αν περάσουν 3-4' κ δεν πήξει καλά βάζουμε λίγο κορν φλάουρ ακόμα).Μετά ρίχνουμε την θερμοκρασία του μείγματος με ανακάτεμα κ τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει.Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει κ στήνουμε. Από πάνω βάζουμε ότι θέλουμε π.χ. σάλτσες φρούτων,ξηρούς καρπούς,σοκολάτα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...