ΥΛΙΚΆ:
Φύλλα
2 φύλλα σφολιάτας
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Κρέμα Πατισερί
α) 500 γρ. γαλα
40 γρ. αυγά
β)50 γρ. αυγά
40 γρ. κρόκοι
γ) 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
δ)50 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορν φλάουρ
ε)300 γρ. κρέμα γάλακτος καλά χτυπημένη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Φύλλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε δύο ταψιά κουζίνας με λαδόκολα.
Τοποθετούμε σε κάθε ταψί από ένα φύλλο
σφολιάτας κομμένο στη μέση κάθετα έτσι
ώστε να έχουμε 4 κομμάτια. Πασπαλίζουμε
τις σφολιάτες πάνω κάτω με τη ζάχαρη άχνη.
Τρυπάμε πολύ καλά με πιρούνι τις σφολιάτες
και τις ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Δέκα λεπτά
πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε τις
σφολιάτες από τον φούρνο και τις πιέζουμε
ελαφρώς με ένα άλλο ταψί για να φύγει ο αέρας. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Κρέμα Πατισερί: Στο κρύο γάλα εκτός φωτιάς ανακατεύουμε το α' να διαλυθεί καλά το αυγό κ το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.Σε μπολ χτυπάμε καλά το β' με σύρμα κ βάζουμε και το γ' μόλις γίνει ένα μείγμα προσθέτουμε σταδιακά κ το δ' κοσκινισμένο. Όταν πάρει την πρώτη βράση το α', ρίχνουμε το βγδ' μέσα στο α' και ανακατεύουμε πολύ καλά να μην καεί (αν περάσουν 3-4' κ δεν πήξει καλά βάζουμε λίγο κορν φλάουρ ακόμα).Μετά ρίχνουμε την θερμοκρασία του μείγματος με ανακάτεμα κ τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει.Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει κ στήνουμε. Από πάνω βάζουμε ότι θέλουμε π.χ. σάλτσες φρούτων,ξηρούς καρπούς,σοκολάτα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου