Υλικά:
150γρ. αλεύρι
45γρ. κορν φλάουρ
130γρ. ζάχαρη
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4κ.γ. σόδα
1/4κ.γ. αλάτι
115γρ. γιαούρτι στραγγιστό
35γρ. χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα λεμόνι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 αυγά
Βουτυρόκρεμα 100 g βούτυρο ή μαργαρίνη
230 g ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
20 ml γάλα
1 βανίλια
χρωματα ζαχαροπλαστικης (προαιρετικά)
150γρ. αλεύρι
45γρ. κορν φλάουρ
130γρ. ζάχαρη
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4κ.γ. σόδα
1/4κ.γ. αλάτι
115γρ. γιαούρτι στραγγιστό
35γρ. χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα λεμόνι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 αυγά
Βουτυρόκρεμα 100 g βούτυρο ή μαργαρίνη
230 g ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
20 ml γάλα
1 βανίλια
χρωματα ζαχαροπλαστικης (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο όλα τα υγρά και τα κάνουνε ένα μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με φουέρ (αυγογδάρτη). Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα. Ψήνουμε για 18-20' στους 170οC.
Βουτυρόκρεμα, χτυπάμε το
βούτυρο, το γάλα και την βανίλια μέχρι να γίνουν πολύ μαλακό μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Όταν τελειώσουμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής που επιθυμούμε, και αν θέλουμε και το ανακατέυουμε καλά. Όταν ψηθούν και κρυώσουν καλά τα κεικάκια μας βάζουμε την βουτυρόκρεμα σε ένα κορνέ και κάνουμε απο πάνω οτι σχέδια θέλουμε ή στολίζουμε με πολύχρωμα καραμελάκια!
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο όλα τα υγρά και τα κάνουνε ένα μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με φουέρ (αυγογδάρτη). Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα. Ψήνουμε για 18-20' στους 170οC.
Βουτυρόκρεμα, χτυπάμε το
βούτυρο, το γάλα και την βανίλια μέχρι να γίνουν πολύ μαλακό μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Όταν τελειώσουμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής που επιθυμούμε, και αν θέλουμε και το ανακατέυουμε καλά. Όταν ψηθούν και κρυώσουν καλά τα κεικάκια μας βάζουμε την βουτυρόκρεμα σε ένα κορνέ και κάνουμε απο πάνω οτι σχέδια θέλουμε ή στολίζουμε με πολύχρωμα καραμελάκια!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου