Τα λόγια είναι περιττά, πάμε να το φτιάξουμε και να φάμε!
Υλικά:
Βάση: 1 πακέτο μπισκότα digestive
1 φλ. μαργαρίνη λιωμένη
Κρέμα: 220 γρ. τυρί κρέμα
1 φλ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κρόκος αυγού
2 βανιλίνες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη
Βάση: 1 πακέτο μπισκότα digestive
1 φλ. μαργαρίνη λιωμένη
Κρέμα: 220 γρ. τυρί κρέμα
1 φλ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κρόκος αυγού
2 βανιλίνες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βάση: Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώσε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι. Τρίψε τα μπισκότα στο μίξερ, να γίνουν σκόνη. Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και ανακάτεψε πολύ καλά. Πίεσε το μπισκότο
στο ταψί, να είναι ομοιόμορφο. Ψήσε για 8-10 λεπτά. Άφησέ το να κρυώσει και χαμήλωσε στους 140 τη θερμοκρασία του φούρνου.
Κρέμα: Χτύπησε το τυρί κρέμα, για να γίνει κρεμώδες. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, τα αυγά, τον κρόκο, τις βανίλιες, το ξύσμα, το αλάτι και ανακάτεψε καλά. Ρίξε το μείγμα πάνω από το ψημένο μπισκότο και ψήσε για 45 λεπτά. Μόλις κρυώσει, σκέπασε το με μεμβράνη και βάλ’
το στο ψυγείο να σφίξει. Πριν σερβίρεις, άναψε τον φούρνο στο γκριλ στους 220 βαθμούς, να ζεσταθεί πολύ καλά. Πασπάλισε με αρκετή ζάχαρη την κρέμα και βάλε το γλυκό για 1-2 λεπτά για να καραμελώσει η ζάχαρη, για να κάνει αυτό το κράάάτς! Να είναι crrrispy!!!
Βάση: Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώσε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι. Τρίψε τα μπισκότα στο μίξερ, να γίνουν σκόνη. Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και ανακάτεψε πολύ καλά. Πίεσε το μπισκότο
στο ταψί, να είναι ομοιόμορφο. Ψήσε για 8-10 λεπτά. Άφησέ το να κρυώσει και χαμήλωσε στους 140 τη θερμοκρασία του φούρνου.
Κρέμα: Χτύπησε το τυρί κρέμα, για να γίνει κρεμώδες. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, τα αυγά, τον κρόκο, τις βανίλιες, το ξύσμα, το αλάτι και ανακάτεψε καλά. Ρίξε το μείγμα πάνω από το ψημένο μπισκότο και ψήσε για 45 λεπτά. Μόλις κρυώσει, σκέπασε το με μεμβράνη και βάλ’
το στο ψυγείο να σφίξει. Πριν σερβίρεις, άναψε τον φούρνο στο γκριλ στους 220 βαθμούς, να ζεσταθεί πολύ καλά. Πασπάλισε με αρκετή ζάχαρη την κρέμα και βάλε το γλυκό για 1-2 λεπτά για να καραμελώσει η ζάχαρη, για να κάνει αυτό το κράάάτς! Να είναι crrrispy!!!
ΤΙΡ: Αντί να καραμελώσεις την ζάχαρη (βαριέσαι, κτλ...) ρίξε πάνω σιρόπι καραμέλας πάνω στο γλυκό!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου