Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Cookies σοκολάτας

Κλασσικά...
ΥΛΙΚΆ:
2 ασπραδια
140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 βανιλίνη
Ξύσμα από
1 πορτοκάλι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα,συνεχίζουμε χτυπώντας το βούτυρο με την ζάχαρη, μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε την μαρέγκα και συνεχίζουμε το χτύπημα στην 1η ταχύτητα του μίξερ. Σε ένα μπολ αναμειγνίουμε αλεύρι,κακάο,μπέικιν,σοκολάτα,βανίλια και ξύσμα.Το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη, (δεν ξεχνάμε να μαζεύουμε το αλεύρι απ'τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μία μαρίζ). Αφήνουμε τη ζύμη 30' μέσα στο ψυγείο, να ξεκουραστεί και να σφίξει για να πλάθεται πιο εύκολα. Πλάθουμε σε όμοια σχήματα, μικρού μεγέθους και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για  8-10' ανάλογα τον φούρνο μας!
ΤΙΡ:
*Αντί βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ίδια ποσότητα μαργαρίνης.
*Αντί 60 γρ. ζάχαρης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 40 γρ. φρουκτόζης για διαβητικούς ή για λιγότερες θερμίδες ανά μπισκότο.
*Αντί πορτοκαλιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι.
*Κάντε λίγο μεγαλύτερα τα κούκις και ανάμεσα σε δύο μπισκότα βάλτε μία μπάλα παγωτό !
Καλή επιτυχία  και καλή όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Πώς να στήσω το πλατώ τυριών (cheese platter)

Ο ιδανικός συνδυασμός των τυριών με το ανάλογο κρασί που θα επιλέξεις να σερβίρεις! Πλατώ με εδέσματα που μπορείς να συμπεριλάβεις. Διάφορα στησίματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα και με το τι υλικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτό βέβαια έχει έχει σχέση και ποιός είναι ο σκοπός που ...

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...