ΥΛΙΚΆ:
4 ντομάτες
4 πιπεριές
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. ρύζι για κάθε ντομάτα ή πιπεριά
Αλάτι και Πιπέρι
1 φλ. λάδι
5 πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο νερό
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα λαχανικά κ το ρύζι.Κόβουμε το πάνω μέρος απ'τις ντομάτες και τις πιπεριές, (τις ντομάτες τις βάζουμε να "κάτσουν" απ'την πλευρά του κοτσανιού).Αδειάζουμε ντομάτες-πιπεριές και κρατάμε το εσωτερικό απ'τις ντομάτες για τη σάλτσα.Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε ντομάτες και πιπεριές.
Γέμιση: Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και σκόρδο και σοτάρουμε με το μισό λάδι μαζί με το ρυζι και το μαϊντανό, (εδώ αν θέλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε μια κουταλιά ρύζι και να προσθέσουμε
κιμά).Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το εσωτερικό τις ντομάτας.Γεμίζουμε ντομάτες-πιπεριές (όχι μέχρι πάνω γιατί θα φουσκώσει το ρύζι).Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους,τις αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε λίγο νερό και το λάδι που περίσσεψε.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.
Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου