Φρέσκια, χειροποίητη σάλτσα πέστο, με αγνά υλικά νόστιμη, υγιεινή και σπιτική! Ιδανικός τρόπος να δώσετε γεύση στα ζυμαρικά!
Υλικά:
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ αλάτι
2 κουταλιές κουκουνάρια
1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 ποτηράκι παρμεζάνα
2 κ.γ τριμμένο τυρί ρομάνο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε μικρή κατσαρόλα, ζέστανε
λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά και ρίξε μέσα τα κουκουνάρια και τα τσιγαρίσε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια τα τοποθέτεισε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι. Πλύνε το βασιλικό, βγάλε τα κοτσάνια και τον στέγνωσε. Βάλε στο μπλέντερ τα κουκουνάρια, το
βασιλικό, το σκόρδο και το αλάτι και τα χτύπα καλά, βάζε σταδιακά και το υπόλοιπο λάδι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και τα κουκουνάρια να είναι ψιλοκομμένα. Άδειασε το μείγμα σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα τυριά τριμμένα, ανακάτεψε, έτοιμο!
ΤΙΡ:
*Για να φτιάξεις μακαρόνια με σάλτσα πέστο, βράσε τα μακαρόνια που θέλεις αλλά λιγότερη ώρα γιατί θα τα τελειώσεις στο τηγάνι με την σάλτσα πέστο. Γύρνα τα μακαρόνια στο τηγάνι καλά να πάει παντού η σάλτσα και να βράσουν τα μακαρόνια! Ρίξε και έξτρα τυρί, στόλισε με βασιλικό, σέρβιρε, εντυπωσίασε!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου