Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φρούτα εποχής στο φούρνο

Για να φτιάξετε ένα δροσερό και υγιεινό γλυκό, ψήνετε κάποιο φρούτο που σας αρέσει (π.χ. ροδάκινο, βερίκοκο, μήλο, αχλάδι κλπ.) στο φούρνο, πασπαλισμένο με λίγη κανέλα, γαρύφαλλο, δύο πρέζες ζάχαρη και ένα κουταλάκι μέλι ανά μερίδα. Προαιρετικά και για να γίνει ένα πιό εντυπωσιακό γλυκό ρίξτε στο ταψί ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί (γλυκό για να ταιριάζει ακριβώς, ή απλό δίνει γκυκόξινη γεύση). Συνδυάζεται υπέροχα με γιαούρτι.
ΕΔΏ: μήλο ψημένο στο φούρνο με κανέλα, γαρύφαλλο, ζάχαρη, μέλι, κομμένο στη μέση, πάνω του μια κουταλιά γιαούρτι και φίλε αμύγδαλο!
ΤΙΡ
*Νηστίσιμο γλυκάκι αν αφαιρέσεις το γιαούρτι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικό βαλσαμικό ξύδι και κρέμα βαλσάμικου

Πως μοιάζει; Έχετε δει αυτό το παχύρευστο, γυαλιστερό, σκούρο καφέ, ξυδάτο σιρόπι, που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια για να στολίζουν τα πιάτα και να δίνουν μια νότα σπιρτάδας στη γεύση; Μερικά στη...

Η εύκολη... πατισερί!

Αυτός είναι ο δικός μου "δρόμος" για να φτιάξεις την κρέμα-βάση της ζαχαροπλαστικής! Υλικά 500 γρ. γάλα 200 γρ. ζάχαρη 2 αυγά

Καραμελωμένος χοιρινός σιδηρόδρομος

Το χοιρινό είναι ένα λιπαρό κρέας όμως με αυτό το αργό ψήσιμο φεύγουν και όλα τα λιπαρά του, γίνεται τραγανό, καραμελώνει και έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιδανικό για μπουφέ ή οικουμενικό τρ...